Politika 11.01.2023.

Cvijanović: Bitno da ostanemo nacionalno budni

ČITANJE: 1 minuta

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je danas tokom božićnog prijema u kasarni “Kozara” u Banjaluci da je važno da svi u Republici Srpskoj ostanu nacionalno budni i da zajedno rade na očuvanju snage institucija.

Cvijanovićeva je u obraćanju istakla da je važno da predstavnici institucija čuvaju tradiciju Božića, kao i drugih datuma značajnih za Republiku Srpsku.

“Da ostanemo nacionalno budni, svjesni svega onog što su potencijalni izazovi i problem, i važnosti da zajedno radimo da očuvamo snagu naših institucija kako bi one mogle da izvršavaju obaveze prema našim građanima”, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je napomenula da Republika Srpska duguje neizmjernu zahvalnost borcima Vojske Republike Srpske.

Cvijanovićeva u obraćanju novinarima u kasarni “Kozara”, prije božićnog prijema, navela da su poruke ljubavi i mira prenesene u institucije.

“Da pokažemo da su to glavna opredjeljenja i sve onoga što radimo uz jačanje naših institucija da bi izašli u susret potrebema građana i da bi izašli u susret svim novim izazovima”, naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je veoma bitno da se njeguje tradicija, te se zahvalila Trećem pješadijskom Republika Srpska puku jer baštine vrijednost i tradiciju Vojske Republike Srpske na koju su svi ponosni jer su odbranili život i slobodu u Republici Srpskoj.

“Želim da ova godina bude sa što manje izazova, ali, ukoliko ih bude, moramo biti sposobni kao pojedinci i institucije da na njih odgovorimo”, kaže Cvijanovićeva.

(Srna)