Politika 01.01.2016.

Cvijanović: Bolji život za sve građane u novoj godini

ČITANJE: 1 minuta
zeljka cvijanovic
Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, u ime Vlade i svoje lično ime, poželjela je građanima Republike Srpske da im Nova godina donese napredak i bolji život, dobro zdravlje i porodičnu sreću.

Cvijanovićeva ističe da se Vlada Republike Srpske u 2015. godini suočavala sa brojnim izazovima i iskušenjima, ali da je uspjela da održi, kako političku, tako i ekonomsku stabilnost Srpske i ostvari zacrtane ciljeve.

– U ovoj godini mjere iz Ekonomske politike pretočene su u Reformsku agendu, definisana su rješenja za reforme javnog sektora i privrednog sistema, u parlamentarnu proceduru upućen je niz bitnih zakona, čiji efekti bi trebalo da budu vidljivi u narednoj godini- navedeno je u čestitki.

U čestitki se dodaje da će, iako ima još mnogo otvorenih pitanja sa kojima se mora suočiti, Republika Srpska, uprkos brojnim situacijama koje joj nisu išle na ruku, nastaviti da sprovodi mjere za oporavak i novi rast privrede, što je najvažniji zadatak Vlade.

– I u ovoj godini Vlada Republike Srpske nastaviće u pravcu pozitivnih trendova i kretanja, jačajući Republiku Srpsku na svim poljima- navedeno je u novogodišnjoj čestitki predsjednika Vlade Republike Srpske.

(Atv)