Politika 19.10.2015.

Cvijanović: Bosić želi finansijski slom Srpske

ČITANJE: 1 minuta
Zeljka-Cvijanovic
Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da bi predsjednik SDS-a Mladen Bosić sporio svaki kreditni aranžman Srpske jer želi da vidi njen finansijski slom.

– Bosić hoće da vidi finansijski slom Republike Srpske, ali on se neće desiti uprkos tome što je takozvani Savez za promjene na nivou BiH blokirao sva finansijska sredstva, i kreditna i vlastita, kao što je bio slučaj sa sredstvima Svjetske banke, ali i onima iz dobiti ‘Elektroprenosa’, koja su trebala da dođu u budžet Srpske i da budu stavljena na raspolaganje građanima Republike Srpske- istakla je Cvijanovićeva.

Na pitanje da prokomentariše Bosićevu izjavu u vezi sa kreditnim zaduženjem Republike Srpske u iznosu od 300 miliona dolara – da je riječ “o mutnim parama i mutnom poslu”, Cvijanovićeva je ocijenila da bi Bosić sporio svaki aranžman jer njega ne brine ni ko je kreditor, ni kolike su kamate, a u ovom slučaju one su povoljne.

– Njega brine to što će Vlada Republike Srpske moći da izvršava obaveze prema budžetskim korisnicima i što će moći povoljnim sredstvima zatvoriti neke postojeće nepovoljne aranžmane- istakla je Cvijanovićeva.

(Agencije)