Vijesti 29.07.2016.

Cvijanović: Četvrti paviljon spreman za useljenje prije nove školske godine

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je Četvrti paviljon za smještaj 280 studenata u Banjaluci, u koji je Vlada uložila više od sedam i po miliona KM, spreman za useljenje studenata prije početka nove školske godine.

Ona je nakon posjete Univerzitetu u Banjaluci rekla da je jako zadovoljna onim što je vidjela u Četvrtom paviljonu za smještaj studenata, jer je riječ o važnom projektu za Republiku Srpsku koji se završava na vrijeme da bi se studenti mogli useliti početkom nove školske godine.

“Zajedno sa onim što smo radili u Foči i Palama, dobili smo objekte koji će poboljšati studentski standard, što i jeste naš cilj”, poručila je premijer Srpske.

Ona je dodala da je zadovoljna onim što je vidjela, pogotovo zbog činjenice da je Vlada u teškim vremenima uspjela da mobiliše sredstva i zato što je objekat uređen neuporedivo bolje nego na nekim drugim mjestima.

“Nećemo stati kada je riječ o Kampusu u Banjaluci i studentskom standardu. Planiramo da se vratimo paviljonima jedan i dva, tamo se moraju završiti značajne rekonstrukcije”, dodala je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je sretna što se Vlada uspjela baviti ovim stvarima, iako to na nekim drugim mjestima, u ovako teškim vremenima, sigurno nije bio prioritet.

“Procedure su pri samom kraju i studenti će od naredne školske godine uživati u ovom modernom i kvalitetno uređenom prostoru”, dodala je Cvijanovićeva.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević rekao je da je Četrti paviljon završen, te da će se studenti iduće akademske godine useliti.

“Pokušaćemo ostaviti dio soba za gostujuće profesore, ali i studente koji dolaze na razmjenu”, dodao je Malešević.

Prema njegovim riječima, još treba urediti studentsko pozorište.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Milan Mataruga zahvalio je Vladi Republike Srpske za značajnu investiciju za izgradnju i opremanje Četvrtog paviljona.

On je naglasio da bi do kraja avgusta paviljon trebalo da bude pušten u funkciju.

(MojKontakt)