Politika 13.10.2022.

Cvijanović: CIK nije obezbijedila adekvatan TV prenos izmišljenog kontrolnog brojanja

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da Centralna izborna komisija /CIK/ BiH nije obezbijedila adekvatan TV prenos izmišljenog i po zakonu nepostojećeg “ponovnog, kontrolnog brojanja”.

Cvijanovićeva je istakla da CIK sprečava transparentnost ovog ionako nezakonitog, izmišljenog i svakako preuranjenog procesa, sve u duhu preuranjene i izmišljene navodne pobjede opozicionog kandidata u izbornoj noći.

“Pamtićemo ovo `prebrojavanje` i po savjetu koji je Vanja Bjelica Prutina dala na sjednici CIK-a svojim kolegama da između te dvije riječi treba staviti zapetu /dakle: ponovnog, kontrolnog/ kao jedino relevantno u njihovom neprofesionalnom tumaranju zvanom zaobilaženje zakona”, istakla je Cvijanovićeva na “Instagramu”.

Ona je navela da su, prema podacima posmatrača, nastavljeni trendovi i vidljiva prednost kandidata SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u odnosu na kandidata PDP-a Jelenu Trivić.

“Iako je CIK odlučio da ne saopštava dalje rezultate u trci za predsjednika Republike Srpske, jer se to ne dopada opoziciji i strancima, prema podacima koje nam ovih dana dostavljaju naši posmatrači iz Centra za brojanje CIK-a, nastavljeni su isti trendovi kao i sa redovnih biračkih mjesta i bilježi se vidljiva prednost Milorada Dodika u odnosu na Jelenu Trivić u obje dodatne kategorije – i glasova iz mobilnih timova, kao i onih pristiglih iz inostranstva”, naglasila je Cvijanovićeva.

(Srna)