Politika 12.05.2021.

Cvijanović: Duhovni centar Mrkonjići od izuzetnog značaja za Hercegovinu i Srpsku

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je danas da je novoizgrađeni Duhovni centar Mrkonjići kod Trebinja velika stvar ne samo za Hercegovinu nego i za Republiku Srpsku.

Cvijanovićeva je istakla da je srećna što je u prethodnom periodu, kroz institucije na pozicijama na kojima je bila, mogla da učestvuje i doprinese postojanju veličanstvenog Duhovnog centra Mrkonjići.

Prema njenim riječima, na ovaj način je iskazan osjećaj i odgovornosti i pažnje prema namjeri da tu bude ženski manastir, sestrinstvo da zaživi.

“To je mali doprinos za veliku stvar”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Mrkonjićima nakon Svete arhijerejske liturgije koju je u Duhovnom centru Mrkonjići povodom praznika Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog služio NJegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije.

Ona je izrazila zahvalnost lokalnim vlastima koje su uvijek izlazile u susret svim potrebama građana, ne samo u infrastrukturnom smislu nego i u duhovnom, čvrsto sarađujući sa Srpskom pravoslavnom crkvom i birajući stvari koje treba da budu prioriteti.

“Srećna sam što je ovo jedan od prioriteta koji je danas dobio svoju funkciju, što nas je okupio ovdje u dobroj vjeri”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je poručila da je počastvovana što je u Mrkonjićima i što može da podijeli sa narodom Hercegovine, ali i svim dobrim ljudima širom svijeta ovaj veliki događaj i ponos koji osjeća.

Prvoj liturgiji u novoizgrađenom Duhovnom centru, osim predsjednika Srpske, prisustvovali su direktor Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović, direktor “Elektroprivrede Republike Srpske” Luka Petrović, rukovodstvo grada Trebinja i veliki broj vjernika.

Duhovni centar Mrkonjići vrijedan je oko 2,5 miliona KM, a sredstva su obezbijedile vlade Republike Srpske i Srbije i grad Trebinje.

U Mrkonjićima se danas proslavlja praznik Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog.

(Srna/ N.S)