Politika 14.04.2022.

CVIJANOVIĆ: Džaferovićeva izjava nedovoljna za alarm međunarodnog faktora

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da se ljudi u BiH ne zlopate zbog Republike Srpske, već zato što se, kako je rekao predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, danas ne živi u BiH za kakvu su se borili pripadnici tzv. Armije BiH.

– Konačno smo dobili jasan i glasan odgovor od bošnjačkog političara zašto se mi tako dugo zlopatimo u ovoj državi i zašto ovdje stvari nikako da profunkcionišu. Ne zbog Republike Srpske, već zato što se, kako to reče Džaferović, danas ne živi u BiH za kakvu su se borili pripadnici tzv. Armije BiH rekla je Cvijanović za Srnu.

Prema njenim riječima, to, naravno, nije dovoljno da upali poneki alarm međunarodnog faktora, kao što nije bilo ni alarma kad je nedavno lider SDA Bakir Izetbegović Dejtonski sporazum sveo na nivo luđačke košulje.

– Da je tako nešto izjavio bilo koji političar u Republici Srpskoj, barem bi tri parlamenta nekih stranih država o tome diskutovala već narednog dana. Bilo bi i sankcija za rušenje Dejtonskog sporazuma ili potkopavanja institucija BiH – naglasila je Cvijanović.

Ona je istakla da je dobro da to nije takva BiH.

– Hvala Bogu da ne živimo u takvoj BiH, pogotovo ne u onoj za koju su se borili glavosječe iz jedinice `El mudžahedin`, koje je Džaferović srdačno dočekivao – navela je Cvijanović.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je danas izjavio da BiH još “nije zemlja za koju su se borili” mnogi pripadnici takozvane Armije BiH, dodajući da “slijedi slom retrogradnih snaga”.

(SB)