Vijesti 14.02.2021.

Cvijanović: Ekonomski jaka i politički stabilna Srbija oslonac Srpske

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, državnom rukovodstvu i svim građanima povodom Sretenja – Dana državnosti Srbije, ističući da rukovodstvo Srpske i njeni građani u ekonomski snažnoj i politički stabilnoj Srbiji vide uzdanicu i najjači oslonac, a svaki njen praznik doživljavaju i osjećaju kao svoj.

“Poštovani predsjedniče, koristim priliku da još jednom izrazim zahvalnost institucijama Srbije na brojnim projektima koji su realizovani u Republici Srpskoj, kao i za vrijednu pomoć koja je upućena ovdašnjim zdravstvenim ustanovama u borbi protiv virusa korona”, navela je Cvijanovićeva u čestitki koju je uputila u lično ime i u ime građana Srpske.

Ona je čestitala Vučiću na svim rezultatima koje je Srbija ostvarila u procesu vakcinacije, na suverenosti koju je pokazala u nabavci vakcina, kao i na samom procesu imunizacije, ocjenjujući da se Srbija na taj način svrstala među najuspješnije države svijeta, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

“U uvjerenju da će Srbija, kao faktor regionalne stabilnosti, nastaviti putem uspjeha u svim oblastima, a naše institucionalne i bratske veze biti još čvršće i sadržajnije, na dobrobit svih naših građana, srdačno Vas pozdravljam”, navodi se u čestitki Cvijanovićeve.

U Srbiji se sutra obilježava Dan državnosti, spomen na dva važna događaja iz njene istorije koja su se desila na Sretenje, 15. februara 1804. i 1835. godine – Prvi srpski ustanak i Sretenjski ustav, jedan od najdemokratskijih u 19. vijeku.

(Srna)