Politika 17.05.2024.

Cvijanović: MIP nije Konakovićeva ćaćevina, bošnjački kadar bi da uzurpira sve što je zajedničko

ČITANJE: 1 minuta

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da pismo Elmedina Konakovića upućeno evropskom komesaru za proširenje i susjedstvo Oliveru Varheljiju nije stav BiH, već isfrustriranog pojedinca koji u kontinuitetu zloupotrebljava svoju poziciju.

– To je problem sa bošnjačkim kadrom. Sve što je zajedničko oni bi uzurpirali, odlučivali bi u svoje ime, a onda prodavali maglu da je to u ime svih – istakla je Cvijanović za Srnu upitana da prokomentariše Konakovićevo pismo upućeno Varheljiju u kojem ga kritikuje zbog, kako je naveo, javnog pridruživanja sramnoj propagandi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Cvijanović je istakla da Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara nije ćaćevina Elmedina Konakovića, pa da on sam, autonomno odlučuje šta hoće a šta neće, iako se on ponaša kao da to jeste tako.

– Umjesto da kao ministar inostranih poslova gradi, on uporno urušava odnose sa prijateljskim zemljama. Konaković uzima sebi pravo da dijeli lekcije svakome ko ne misli kao on, kako izvan, tako i unutar BiH. To nije politika, niti diplomatija. To ne priliči jednom šefu diplomatije, ali priliči nekome ko nas sve redom i to u kontinuitetu gnjavi svojim nervoznim reakcijama – konstatovala je Cvijanović.

(Srna)