Politika 28.12.2015.

Cvijanović: Na sceni rušenje institucija Republike Srpske

ČITANJE: 1 minuta
zeljka cvijanovic
Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je na sceni rušenje institucija Republike Srpske, a ne borba za radnička prava i svakome ko prati “ovu predstavu oko zasjedanja Narodne skupštine to je jasno”.

-Žao mi je što je sindikat propustio da kroz pregovore zaštiti radnička prava, ali sam ponosna na Vladu koja je to učinila umjesto njih- rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da su Skupština i Vlada ozbiljne institucije i one će raditi svoj posao.

-To od njih očekuju njeni građani. Ponuđeni zakon je dobar, a očekujemo da će kroz amandmane biti i poboljšan. Iskreno žalim što su sindikalne vođe postale oruđe u rukama nekoliko opozicionara- rekla je premijer Srpske.

Ona je ocijenila da nekima u sindikatu, nažalost, treba spektakl, a ne dobar zakon o radu.

-Treba im izgovor što nisu radili ono što radnici od njih očekuju. Isto tako, opoziciji treba haos i oni na tome rade još od prošlogodišnjeg, trećeg po redu, izbornog poraza- istakla je Cvijanovićeva i dodala da “u institucijama BiH ti isti opozicionari puze pred Bakirom Izetbegovićem, a ovdje sprečavaju rad institucija Republike Srpske”.

-To što rade nema veze sa radničkim pravima i to svaki građanin Republike Srpske zna- zaključila je Cvijanovićeva.

Na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske koja se danas održava u Banjaluci trebalo bi da bude razmatran Prijedlog zakona o radu, a čijem se usvajanju protivi Savez sindikata Republike Srpske.

U Banjaluci su u toku protesti nezadovoljnih radnika u organizaciji Saveza sindikata Republike Srpske jer je Vlada Srpske, kako kažu, odlučila da bez saglasnosti radnika donese novi zakon o radu.

(Agencije)