Politika 20.10.2022.

Cvijanović: Nova podvala CIK-a destabilizovati Srpsku

ČITANJE: 1 minuta

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović ukazala je na novu podvalu u režiji političke, nezakonite i nekredibilne Centralne izborne komisije /CIK/ da proglasi rezultate za Federaciju BiH /FBiH/, a ponovi izbore u Republici Srpskoj, nastojeći da tako destabilizuje i baci mrlju na Srpsku.

Cvijanovićeva je navela da se to radi jer je kandidat PDP-a za predsjednika Srpske Jelena Trivić ubjedljivo poražena u trci za predsjednika Republike.

“Dok članice CIK-a, u vrijeme dok se provodi postizborni proces, inače prepun devijacija i nezakonitosti, tumaraju po bijelom svijetu, CIK nastavlja sa svojim podvalama. Da je sve u dosluhu sa strancima i opozicijom, svojim izjavama potvrđuju i predstavnici PDP-a i SDS-a”, navela je Cvijanovićeva na “Instagramu”.

Časopis “Argumenti” piše da se sve političke krize u normalnim državama rješavaju izborima, a samo ih u BiH stvara i njima upravlja komisija zadužena za provođenje izbora, i to u krnjem sastavu.

Postavlja se pitanje ko donosi odluke u Centralnoj izbornoj komisiji /CIK/ BiH u krnjem sastavu i da li je njen predsjednik Suad Arnautović jedini koji određuje u kom pravcu će se kretati kriza u BiH koja je izazvana upravo odlukama CIK-a, navode “Argumenti”.

(Srna)