Politika 23.04.2016.

Cvijanović: Opozicija u panici

ČITANJE: 2 minute
zeljka cvijanovic
Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je opozicija u panici od protesta, a ne vlast.

“Čiste su gluposti izjave lidera SDS-a Mladena Bosića da je vlast u panici zbog protesta i to nije prva glupost koju čujem od opozicionara i Bosića. Izgleda da su oni u panici. Donijeli su političku odluku da idu u proteste i šta imaju više da pričaju”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je naglasila da vlast nije ni u kakvoj panici, radi svoj posao daleko bolje na nivou Republike Srpske nego oni na nivou BiH, suočeni sa brojnim izazovima i problemima od kojih su neke oni nametnuli, jer blokiraju sredsta koja pripadajau Republici Srpskoj.

Cvijanovićeva je pojasnila da nema protesta i kontraprotesta, već protesta i protesta.

“Opozicija ima svoj razlog da najavi proteste, a mi svoj. Oni su se odlučili za jednu stepenicu u svom političkom životu i mi imamo pravo da se odlučimo za našu i to nije nikakvo tjeranje inata”, dodala je Cvijanovićeva.

Ona je navela da će javnost biti upoznata da li će protesti opozicije i vlasti biti održani isti dan, ali da već sada zna ko će imati više učesnika, jer to “nije teško ni predvidjeti”.

“Upravo zato oni i komentarišu da ne bi bilo dobro da se organizuju i drugi protesti, a kada ih oni organizuju to je dobro. Ako oni misle da je dobro organizovati proteste onda i ja mislim da je dobro da i mi organizujemo svoje, jer imamo puno toga da im kažemo, a upravo zato jer znaju kako će izgledati brojno stanje i daju ovakve komentare”, smatra Cvijanovićeva.

Ona je dodala da se u politici donose odluke, a kada se one donesu “nema više lijevo-desno” već se mora djelovati, a to je ono što nedostaje opoziciji.

(Agencije)