Politika 22.12.2022.

Cvijanović: Politička obaveza CIK-a da SNSD ne smije da ima četiri delegata

ČITANJE: 1 minuta

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je Srni da je skandalozno da oni koji treba da budu ogledalo zakonitosti i kredibiliteta, poput CIK-a BiH, u kontinuitetu tumaraju kroz pravne propise.

“Taman kad pomislimo da nam je CIK servirao sve što ima u svojoj lepezi neprofesionalnog djelovanja, donošenja nezakonitih naredaba koje su pratile izborni proces, isti taj CIK ponovo je prevazišao sam sebe i pokazao da može i još gore od onog što su priređivali građanima. Čast izuzecima, ali tamo ljudi izgleda donose odluke i daju tumačenja po političkom zadatku, a ne po struci i propisima”, istakla je Cvijanovićeva odgovarajući na upit Srne da prokomentariše najnoviju odluku CIK-a da prizna sporni glasački listić iz Republike Srpske za izbor delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, iako je Sud BiH rješenjem jednom već poništio takvu odluku CIK-a.

Ona je ocijenila da ta politička obaveza koju su dobili podrazumijeva da SNSD ni po koju cijenu ne smije imati četiri delegata.

“Kad nije uspjela ‘psihoanaliza i uvlačenje u glavu’ osobe koja je popunjavala listić da bi ‘objasnili’ zašto je tako popunjen, onda su jednostavno odlučili da javnosti pošalju poruku da se odluke Suda BiH ne trebaju poštovati. Tako, znači, makar i na ovako mučan način, dođosmo do potvrde da bi i Sud BiH, kao i CIK, valjalo ili ukinuti ili reformisati, paralelno sa promjenom kadrovske strukture”, ukazala je Cvijanovićeva, koja je potpredsjednik SNSD-a.