Cvijanović: Politička situacija u Srpskoj je dobra

zeljka cvijanovic
zeljka cvijanovic
Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je da je politička situacija u Republici Srpskoj dobra i da je sasvim suprotna od onoga što tvrdi opozicija.

Cvijanovićeva je povodom zahtjeva opozicije za ostavkom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, za raspisivanje vanrednih izbora i za formiranje prelazne Vlade, rekla da opozicija nastoji da isprodukuje nerede, nemir i nestabilnost.

– Kada kažem da je situacija dobra u Srpskoj, ne mislim da je sjajna. Sa aspekta funkcionisanja institucija Republike Srpske nemamo nikakve probleme- naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je obezbijeđeno da budžet Srpske funkcioniše na normalan i neometan način u budućem periodu, a vidimo i prohodnost svih zakona kada je u pitanju funkcionisanje Narodne skupštine Republike Srpske.

– Vidim da opozicija nastoji sve vrijeme od izbora da isprodukuje krizu u Republici Srpskoj, od činjenice da su ponovo bili gubitnici na izborima, i nastoji svake sedmice da izglasa neku novu temu, tako da priča o prijevremenim izborima i traženju ostavki na nivou Republike Srpske spada u dnevno-političke teme i predstavlja mali trik nezadovoljne opozicije- naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da su institucije Republike Srpske funkcionalne i izvršavaju sve svoje obaveze jer postoji finansijska, ekonomska i politička stabilnost koja je za to potrebna.

Govoreći o zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske o pokretanju odgovornosti u slučaju prenosa nadležnosti Republike Srpske, Cvijanovićeva je rekla da ne vidi ništa problematično u tim zaključcima jer je bilo sasvim prirodno da ih parlament Srpske donese, ali da žali što nisu doneseni mnogo godina unazad jer bi na taj način bili spriječeni mnogi problemi koji su bili evidentni u tom periodu.

– Zašto neko ima strah od toga da bude zakonski sankcionisan ukoliko prenosi nadležnosti, to treba pitati opoziciju- rekla je Cvijanovićeva za RTRS.

Cvijanovićeva je napomenula da je suština zakona koji bi trebalo da uredi ovu oblast – da niko ne može da se ponaša neodgovorno, da trguje nadležnostima Republike Srpske i da ignoriše činjenicu da je Srpska za nešto nadležna, niti može preuzimati obaveze na sebe funkcionišući na nivou BiH u smislu prenosa nadležnosti.

(Agencije)

Utakmica u pomen bivšem golmanu Borca: Prijatelji čuvaju Bojana od zaborava

Generacija FK Borac 1983/84. okupila se na devetu godišnjicu od smrti njihovog saigrača i prijatelja Bojana Miloševića. Ova generacija momaka još jednom je odala pomen Miloševiću koji je preminuo nakon duge borbe sa opakom bolešću. Milošević je bio čuvar mreže Borca, Krajine i BSK-a. Jedan od njegovih bivših saigrača, Vule Trivunović prisjetio se svog prijatelja.

Metar drva u Banjaluci do 110 KM

Pripreme za sezonu grijanja uveliko su u toku, a kako se hladni dani približavaju, povećava se potražnja, ali i cijena energenata, pa kupci danima obilaze prodajna mjesta ili traže najbolje ponude u oglasima. Da cijena drva raste kaže i penzioner Dragutin Gajić, koji je metar ove godine platio 20 KM skuplje nego prethodne. – Kupujem

Osamnaest godina od tragedije na ekskurziji banjalučke škole

Danas se navršava osamnaest godina od velike tragedije u kojoj je život izgubilo četvoro učenika i nastavnica banjalučke Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš”. Tragedija se dogodila kada su se učenici, koji su bili na ekskurziji u Crnoj Gori, vraćali iz obilaska ostrva Sveti Stefan, ali se brodić “Škorpion 2” prevrnuo. Brod, koji je bio u vlasništvu

PREDAVANJE O HRANITELJSTVU Sva djeca zaslužuju odrasti u porodičnom okruženju

Centar za socijalni rad organizuje u četvrtak u 19 časova u prostorijama mjesne zajednice Starčevica predavanje sa ciljem promocije hraniteljstva kao oblika smještaja djece bez roditeljskog staranja i starih osoba bez porodičnog staranja. – Predavanje je namijenjeno građanima u cilju pružanja osnovnih informacija o hraniteljstvu. Centar za socijalni rad je opredjeljen za kvalitetno hraniteljstvo čemu

Motociklista povrijeđen u sudaru kod banjalučke Gimnazije

U saobraćajnoj nezgodi koja se kod banjalučke Gimnazije dogodila nešto prije 16 sati lakše povrijeđen je motociklista, saznaju “Nezavisne”. U Policijskoj upravi su nam potvrdili da je nezgoda prijavljena, ali trenutno nisu mogli da daju više informacija. “U nezgodi su učestvovali motocikl honda i putničko vozilo pežo. Lakše tjelesne povrede zadobilo je jedno lice”, rekli

TRIFUNOVIĆ HOSPITALIZOVAN: Trener Igokee imao moždani udar

Aleksandar Trifunović, trener KK Igokea, doživio je u nedjelju uveče moždani udar. Trifunović je hospitalizovan na Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci i njegovo stanje je stabilno i doktori prate situaciju. Prema nezvaničnim informacijama, radi se o blažem obliku moždanog udara, pošto je Trifunović u tom trenutku uspio da pozove Vuka Radivojevića dugogodišnjeg igrača

MINISTARSTVO: Smijenjeni direktori tri šumska gazdinstva i jednog rasadnika u RS

Vršioci dužnosti direktora šumskih gazdinsatva „Romanija“ Sokolac, Vlajko Sekulić, „Vrbanja“ Kotor Varoš Stana Kuzmić, „Oštrelj“ Drinić Slađana Banjac, kao i direktor Centra za sjemensko rasadničku proizvodnju Doboj Nikola Miličević, smenjeni su, potvrđeno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS. U saopštenju se dodaje da će novi rukovodioci tri šumska gazdinstva i rasadnika u Doboju