Politika 11.01.2020.

CVIJANOVIĆ: Ponosna sam što se i u Belgiji proslavlja Dan Republike

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je veoma značajnim to što se Dan Republike obilježava izvan Srpske.

“Ponosna sam što naši ljudi koji žive širom Evrope i svijeta žele da obilježe 9. januar. Srpsku čine svi koji žive u Srpskoj, ali i oni u inostranstvu koji su porijeklom sa njenih prostora. Time žele da se solidarišu i održe veze sa institucijama i predstavnicima Srpske”, rekla je Cvijanovićeva u Antverpenu u Belgiji.

Ona je za Alternativnu televiziju ponovila da je Republika Srpska trajna kategorija, a da je 9. januar dan okupljanja Srba i u Srpskoj i širom svijeta, te izrazila zadovoljstvo što svi prema Srpskoj pokazuju ljubav i nose je u srcu.

“Ovdje u Belgiji je prilika da se našim ljudima kaže gdje je Srpska danas, šta želimo od nje da napravimo u budućnosti, te šta su naši planovi i izazovi…”, istakla je Cvijanovićeva i poručila da je cilj da Srpska bude što bolja, ljepša i sređenija.

Cvijanovićeva boravi u Belgiji, gdje se prvi put obilježava 9. januar, Dan Republike u organizaciji tamošnjeg Predstavništva Srpske.

(ATV)