Politika 23.12.2022.

Cvijanović: Potrebna timska saradnja Vlade i predstavnika Srpske na nivou BiH

ČITANJE: 1 minuta

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da podržava novoizabranu Vladu Republike Srpske s kojom će zajednički i koordinisano raditi s ciljem rješavanja svih problema stanovništva Srpske i BiH.

Cvijanovićeva je čestitala premijeru Radovanu Viškoviću i ministrima na izboru, te izrazila zadovoljstvo što je Srpska ponovo, brzo, u zadatim rokovima i ekspresno, sprovela izborne rezultate i izabrala svoju izvršnu vlast.

“Tako možemo nastaviti aktivnosti na planu infrastrukturnog i ekonomskog jačanja Srpske”, rekla je Cvijanovićeva na konferenciji za novinare u Banjaluci, nakon sastanka predsjednika Srpske Milorada Dodika sa novim ministrima u Vladi Srpske.

Ona je ponovila da je na tom planu potrebna sinergija Vlade Srpske i predstavnika Srpske u zajedničkim institucijama.

“Zajednička je obaveza da radimo kao tim”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da su pred Srpskom i BiH i mnogi globalni problemi, diktirani izvana, ali da sve zavisi od zajedničke saradnje, kompaktnosti i posvećenosti poslu.

“Imam velika očekivanja od nove Vlade Srpske, a premijer Višković će, sigurna sam, znati odgovoriti na izazove. Takođe, predsjednik Srpske Milorad Dodik je čovjek koji obezbjeđuje jedinstvo svih institucija i sve nas predstavlja. Dakle, zaista imam optimizam iako su pred nama teška globalna vremena”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da na planu rješavanja problema i nesređenih odnosa u BiH treba sarađivati i sa Federacijom BiH.

(Srna)