Politika 13.10.2020.

Cvijanović pozvala turske investitore da ulažu u Srpsku

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović pozvala je investitore iz Turske da ulažu u Srpsku, istakavši u tom smislu značaj izgradnje autoputa Beograd-Sarajevo za podsticaj privrednom razvoju i regionalno povezivanje.

Na sastanku Cvijanovićeve sa turskim ambasadorom u BiH Haldunom Kočom, kojem je prisustvovao i novoimenovani generalni konzul Turske u Banjaluci Oguz Kilič, razgovarano je o aktuelnoj privrednoj i ekonomskoj situaciji u Srpskoj i BiH, te unapređenju saradnje Turske i Srpske od obostranog interesa.

Sagovornici su ocijenili da je otvaranje Generalnog konzulata Turske u Banjaluci važan korak za dalje unapređenje i jačanje saradnje i stvaranje novih prilika za ulaganje, prije svega u oblast poljoprivrede, stočarstva, zdravstva, energetike, rudarstva i turizma, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

U tom kontekstu, Cvijanovićeva je izrazila punu podršku budućem diplomatskom radu Generalnog konzulata Turske u Banjaluci, te istakla da je Republika Srpska otvorena za sve strane ulagače i povoljna destinacija za poslovanje.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o situaciji u vezi sa pandemijom korona virusa.

(Srna)