Cvijanović: Priča o prijevremenim izborima nerealna

Zeljka-Cvijanovic

Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je da priča o prijevremenim izborima nije realna, ali ako će ih biti, onda će se provesti ne samo za nivo Republike Srpske, već i za nivo BiH.

“Pošto se ionako radi na izmjenama Izbornog zakona, parlamentarna većina na nivou BiH treba da stvori pretpostavke za provođenje takvih izbora, ako ih zaista žele. Ali, ispostaviće se da je to još jedan pucanj u prazno SDS-a, PDP-a i NDP-a, jer oni to ne žele, i to ne samo kad je riječ o izborima za BiH nivo, već i kad je u pitanju nivo Republike Srpske jer znaju da bi njihov sadašnji parlamentarni kapacitet u Narodnoj skupštini Srpske bio prepolovljen”, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je ocijenila da je priča o tome kako treba organizovati nove izbore za predsjednika Republike Srpske i Narodnu skupštinu, ali ne i za člana Predsjedništva BiH ili poslanike iz Republike Srpske u parlamentu BiH, besmislena i služi jedino odvraćanju pažnje od katastrofalnih grešaka i štete koju su iz Sarajeva te iste partije prouzrokovale Srpskoj.

“Upravo su stranke poput SDS-a, PDP-a i NDP-a te koje treba provjeriti na novim izborima, jer su jedno pričali u vrijeme predizborne kampanje, a nešto sasvim drugo rade nakon što su zasjeli u svoje sarajevske fotelje. Ako misle da će nastaviti da destabilizuju Republiku Srpsku, a zarađivati u Sarajevu po sedam, osam i devet hiljada maraka po osnovu plate, putnih troškova i drugih privilegija, i pri tom ne poštovati institucije Srpske, blokirati sredstva za budžetske korisnike Republike Srpske i izbjegavati da i sami prođu provjeru na novim izborima, onda moraju znati da od tog posla – nema ništa”, naglasila je potpredsjednica SNSD-a.

Ona je istakla da, u suštini, sva ta priča o nekakvim izmišljenim prelaznim vladama, koje usput rečeno, ne postoje, o bojkotu parlamenta ili o prijevremenim izborima na nivou Republike Srpske, ali ne i na nivou BiH, nije rezultat njihove vlastite pameti, već receptura po kojoj stranci na vlast nastoje da instaliraju izborne gubitnike kako bi imali vlast koja je odgovorna njima, a ne svojim građanima.

“Nažalost, od novih izbora neće biti ništa, a bilo bi dobro da provjerimo ko bi i koliko mandata osvojio”, ocijenila je Cvijanovićeva.

(Agencije)

SAOBRAĆAJKA U BANJALUCI Sudar tri vozila u Boriku

U banjalučkom naselju Borik dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala tri vozila.  Nesreća se dogodila na raskrsnici ulica Bulevar vojvode Petra Bojovića i Bulevar vojvode Živojina Mišića, a na vozilima je pričinjena materijalna šteta. (ATV)

INSPEKTORAT: Trgovci ne mogu naplaćivati reklamne plastične vrećice

Vrećice koje na sebi sadrže oznaku, naziv, logotip ili boje koje asociraju na trgovca, ne mogu se naplaćivati, saopštili su iz Inspektorata RS, povodom informacije da je od 1. januara ove godine, većina trgovačkih objekata počela sa naplatom plastičnih vrećica. “Zakonom o zaštiti potrošača RS propisano je da se omot, kao što je kesica, vrećica,

Uhapšen još jedan ljekar na UKC-u

Policija je uhapsila još jednog ljekara u UKC RS, saznaje Srpskainfo.  Odlično obaviješten izvor iz Policijske uprave Banjaluka otkriva da je uhapšen ljekar Dejan Aćić. – Novo hapšenje uslijedilo je nakon današnjeg hapšenja načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje UKC RS – objasnio je izvor iz banjalučke policije. Prema saznanjima Srpskainfo oba slučaja su

“Vučko” blokira Addiko banku zbog duga od milion KM

Firma „B&B Vučko“ pokrenula je izvršni postupak kako bi naplatila dug od milion maraka od Addiko banke na osnovu pravosnažne presude. Naime, presudom Višeg privrednog suda u Banjoj Luci iz novembra 2019. godine potvrđena je ranija presuda Okružnog privrednog suda Banjaluka kojom je Addiko banka obavezana da „Vučku“ plati oko 1.050.000 KM. Advokat „Vučka“ Predrag

Konfucijev institut organizuje početni kurs Kineskog jezika

U toku je upis na početni kurs kineskog jezika na Konfucijevom institutu Univerziteta u Banjaluci.  – Početak kursa je 3. februara, a termini su ponedjeljkom i srijedom od 18 časova u prostorijama Konfucijevog instituta, na prvom spratu Fakulteta političkih nauka – saopštili su organizatori. Možete se prijaviti na mejl adresu: [email protected] Cijena je 250 KM,  a

SANDIĆ: Brutalna laž da je zatvoren put prema Motikama

Apsolutna je neistina da je nova saobraćajnica u Ulici Kralja Aleksandra na Petrićevcu zatvorena “nakon što su pojedeni volovi i prasići”, kako tvrdi PDP, izjavio je Slaviša Sandić, načelnik banjalučkog Odjeljenja za saobraćaj i puteve, nakon što je Gradski odbor PDP saopštio je da novi put, na pravcu prema Motikama, zatvoren dan poslije proslave otvaranja.