Politika 27.10.2015.

Cvijanović: Priča o prijevremenim izborima nerealna

ČITANJE: 2 minute
Zeljka-Cvijanovic
Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je da priča o prijevremenim izborima nije realna, ali ako će ih biti, onda će se provesti ne samo za nivo Republike Srpske, već i za nivo BiH.

“Pošto se ionako radi na izmjenama Izbornog zakona, parlamentarna većina na nivou BiH treba da stvori pretpostavke za provođenje takvih izbora, ako ih zaista žele. Ali, ispostaviće se da je to još jedan pucanj u prazno SDS-a, PDP-a i NDP-a, jer oni to ne žele, i to ne samo kad je riječ o izborima za BiH nivo, već i kad je u pitanju nivo Republike Srpske jer znaju da bi njihov sadašnji parlamentarni kapacitet u Narodnoj skupštini Srpske bio prepolovljen”, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je ocijenila da je priča o tome kako treba organizovati nove izbore za predsjednika Republike Srpske i Narodnu skupštinu, ali ne i za člana Predsjedništva BiH ili poslanike iz Republike Srpske u parlamentu BiH, besmislena i služi jedino odvraćanju pažnje od katastrofalnih grešaka i štete koju su iz Sarajeva te iste partije prouzrokovale Srpskoj.

“Upravo su stranke poput SDS-a, PDP-a i NDP-a te koje treba provjeriti na novim izborima, jer su jedno pričali u vrijeme predizborne kampanje, a nešto sasvim drugo rade nakon što su zasjeli u svoje sarajevske fotelje. Ako misle da će nastaviti da destabilizuju Republiku Srpsku, a zarađivati u Sarajevu po sedam, osam i devet hiljada maraka po osnovu plate, putnih troškova i drugih privilegija, i pri tom ne poštovati institucije Srpske, blokirati sredstva za budžetske korisnike Republike Srpske i izbjegavati da i sami prođu provjeru na novim izborima, onda moraju znati da od tog posla – nema ništa”, naglasila je potpredsjednica SNSD-a.

Ona je istakla da, u suštini, sva ta priča o nekakvim izmišljenim prelaznim vladama, koje usput rečeno, ne postoje, o bojkotu parlamenta ili o prijevremenim izborima na nivou Republike Srpske, ali ne i na nivou BiH, nije rezultat njihove vlastite pameti, već receptura po kojoj stranci na vlast nastoje da instaliraju izborne gubitnike kako bi imali vlast koja je odgovorna njima, a ne svojim građanima.

“Nažalost, od novih izbora neće biti ništa, a bilo bi dobro da provjerimo ko bi i koliko mandata osvojio”, ocijenila je Cvijanovićeva.

(Agencije)