Cvijanović: Priča o prijevremenim izborima nerealna

Zeljka-Cvijanovic

Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je da priča o prijevremenim izborima nije realna, ali ako će ih biti, onda će se provesti ne samo za nivo Republike Srpske, već i za nivo BiH.

“Pošto se ionako radi na izmjenama Izbornog zakona, parlamentarna većina na nivou BiH treba da stvori pretpostavke za provođenje takvih izbora, ako ih zaista žele. Ali, ispostaviće se da je to još jedan pucanj u prazno SDS-a, PDP-a i NDP-a, jer oni to ne žele, i to ne samo kad je riječ o izborima za BiH nivo, već i kad je u pitanju nivo Republike Srpske jer znaju da bi njihov sadašnji parlamentarni kapacitet u Narodnoj skupštini Srpske bio prepolovljen”, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je ocijenila da je priča o tome kako treba organizovati nove izbore za predsjednika Republike Srpske i Narodnu skupštinu, ali ne i za člana Predsjedništva BiH ili poslanike iz Republike Srpske u parlamentu BiH, besmislena i služi jedino odvraćanju pažnje od katastrofalnih grešaka i štete koju su iz Sarajeva te iste partije prouzrokovale Srpskoj.

“Upravo su stranke poput SDS-a, PDP-a i NDP-a te koje treba provjeriti na novim izborima, jer su jedno pričali u vrijeme predizborne kampanje, a nešto sasvim drugo rade nakon što su zasjeli u svoje sarajevske fotelje. Ako misle da će nastaviti da destabilizuju Republiku Srpsku, a zarađivati u Sarajevu po sedam, osam i devet hiljada maraka po osnovu plate, putnih troškova i drugih privilegija, i pri tom ne poštovati institucije Srpske, blokirati sredstva za budžetske korisnike Republike Srpske i izbjegavati da i sami prođu provjeru na novim izborima, onda moraju znati da od tog posla – nema ništa”, naglasila je potpredsjednica SNSD-a.

Ona je istakla da, u suštini, sva ta priča o nekakvim izmišljenim prelaznim vladama, koje usput rečeno, ne postoje, o bojkotu parlamenta ili o prijevremenim izborima na nivou Republike Srpske, ali ne i na nivou BiH, nije rezultat njihove vlastite pameti, već receptura po kojoj stranci na vlast nastoje da instaliraju izborne gubitnike kako bi imali vlast koja je odgovorna njima, a ne svojim građanima.

“Nažalost, od novih izbora neće biti ništa, a bilo bi dobro da provjerimo ko bi i koliko mandata osvojio”, ocijenila je Cvijanovićeva.

(Agencije)

PREPRODAVAO DROGU Optuženom ni traga ni glasa

Ognjen Ćutković, koji je bio osuđen na šest i po godina zatvora zbog šverca drogom, već drugi put se nije pojavio na ponovljenom suđenju u Okružnom sudu u Banjaluci. Postoji bojazan da je pobjegao iz BiH, zbog čega bi za njim mogla biti raspisana i potjernica. Sudija Snježana Kudrić istakla je da će Ćutkoviću biti

Servisne informacije za 16. septembar

Servisne informacije za ponedjeljak, 16. septembar 2019. godine: Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje na teritoriji grada u protekla 24 sata zabilježeno je šest krivičnih djela. Javni red i mir narušen je četiri puta, dok je prekršaja bilo 16. Desilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice lakše povrijeđeno.

Prevrnuo se automobil u banjalučkom naselju Zalužani

U banjalučkom naselju Zalužani došlo je do saobraćajne nezgode kada se prevrnuo automobil zbog čega je saobraćaj malo usporen na ovom dijelu puta, saznaju “Nezavisne” Kako saznajemo, na sreću, u ovom udesu nema povrijeđenih osoba. U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su nam da je došlo do nezgode, ali nisu mogli da daju više detalja. “Dobili

Smjena generacija na banjalučkoj stranačkoj sceni

Ne tako davno, uoči lokalnih izbora 2016, Igor Radojičić bio je gotovo jedini relevantni političar na gradskom nivou, među kandidatima za vodeće funkcije, kojeg je većina glasača u Banjaluci percipirala kao, još uvijek, relativno mladog. Danas, godinu dana prije narednog odmjeravanja snaga, situacija je prilično izmjenjena, pa aktuelni gradonačelnik, u poređenju sa ostalim kolegama koji