Vijesti 21.06.2021.

Cvijanović: Republičke institucije će pomoći u saniranju štete od zemljotresa

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Kostajnici da su republičke institucije tu da zajedno sa lokalnim vlastima saniraju materijalnu štetu koju je na ovom području pričinio zemljotres.

“Nakon svih iskušenja koja su se desila u Kostajnici razmišljamo na koji način da gradimo bolju budućnost i koje sadržaje da obezbijedimo za stanovništvo u Kostajnici”, rekla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je načelniku opštine Nikoli Janjetoviću zahvalila za plaketu koju joj je uručio povodom proslave krsne slave opštine, kao znak zahvalnosti za nesebičnu pomoć u sanaciji posljedica zemljotresa.

“Načelniku Janjetoviću sam rekla, zahvaljujući za ovo priznanje, da moramo razmišljati u okviru institucija Republike Srpske da, bez obzira na to koliko je malobrojna neka naša lokalna zajednica, naši napori moraju biti jednako upereni ka ovoj, kao i prema onim mnogoljudnim zajednicama. To znači obezbijediti sve što je neophodno i u infrastrukturnom smislu, ali i sve druge uslove i pogodnosti koje su važne za život našeg stanovništva”, naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da će republičke vlasti raditi zajedno sa lokalnom zajednicom kako bi pokazali da Kostajnica može da funkcioniše drugačije.

“Ja sam opredijeljena da, zajedno sa Vladom, ali i sa svim našim predstavnicima na nivou BiH, to ostvarimo u svakoj našoj opštini, pa tako i u Kostajnici”, poručila je Cvijanovićeva.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, koja je prisustvovala danas u Kostajnici obilježavanju krsne slave opštine i Hrama Svete Trojice u toj opštini – Silazak Svetog duha na apostole – Duhovi, čestitala je građanima krsnu slavu.

Tokom posjete opštini Kostajnica predsjednik Srpske i predsjedavajući Savjeta ministara prisustvovali su liturgiji u Hramu Svete Trojice, te položili vijence na spomenik poginulim borcima u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Cvijanovićevoj i Tegeltiji su tokom posjete uručene plakete povodom proslave krsne slave opštine, kao znak zahvalnosti za nesebičnu pomoć u sanaciji posljedica zemljotresa.

Krajem decembra prošle godine razoran zemljotres sa epicentrom u Hrvatskoj nanio je štetu i opštinama u Republici Srpskoj, među kojima najviše opštini Kostajnica.

(Srna, E.M)