Vijesti 09.02.2016.

Cvijanović: S MMF-om se razgovara o kreditu za BiH od oko milijardu KM

ČITANJE: 1 minuta
cvijanovic
Premijerka RS Željka Cvijanović potvrdila je danas da predstavnici RS sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) razgovaraju o kreditnim sredstvima za BiH od oko milijardu KM, a preciziran iznos biće definisan tek u konačnoj verziji pisma namjere.

To pismo se, kaže, još usaglašava, a razgovori će  biti nastavljeni.

Istakla je da su premijeri bh.entiteta s predstavnicima MMF-a razgovarali o realizovanim i mjerama koje još nisu u toj fazi, a neophodne su za novi aranžman s tom finansijskom organizacijom.

Cvijanović je u izjavi novinarima u Banjaluci dodala da nisu tačne izjave da će se iz sredstava kredita MMF-a sanirati finansijsko stanje u Banci Srpske, za koju će se tražiti rješenje u narednih 30 dana.

Tvrdi da nema potrebe za traženje odgovornosti bilo koga za činjenicu da je Zakon o policiji i unutrašnjim poslovima predsjednik RS Milorad Dodik ponovo vratio na izjašnjavanje u parlament, iako je usaglašen na zajedničkoj komisiji Vijeća naroda i Narodne skupštine RS i prihvaćen amandman Kluba Bošnjaka kojim je predviđeno da nacionalna struktura u MUP RS bude u skladu s popisom stanovnistva iz 1991.

(Agencije)