Vijesti 22.04.2016.

Cvijanović: Sa otvaranja Ferhadije poslati poruke mira i suživota

ČITANJE: 1 minuta
ferhadija otvaranje
Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je da će otvaranje obnovljene Ferhat-pašine džamije u Banjaluci 7. maja, kao kulturno-vjerski događaj, biti prilika da se pošalju poruke mira, tolerancije i suživota.

Cvijanovićeva je tokom razgovora sa banjalučkim muftijom Osmanom Kozlićem izrazila uvjerenje da će svečano otvaranje proteći dostojanstveno i u najboljem redu. Premijer Srpske istakla je da Islamska zajednica i njeni vjernici imaju punu podršku Vlade Republike Srpske u ostvarivanju svojih ljudskih i vjerskih prava, naglasivši da je neophodno da narodi i vjerske zajednice pokažu razumijevanje i poštovanje jedni prema drugima.

Kozlić je uputio i zvaničan poziv premijeru Srpske da prisustvuje ceremoniji otvaranja džamije, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću. Tokom sastanka iskazana je spremnost za nastavak saradnje i pružanje podrške aktivnostima svih vjerskih zajednica, kao i obezbjeđivanju uslova za njihovo nesmetano funkcionisanje. Sastanku su prisustvovali ministar pravde Anton Kasipović i ministar nauke i tehnologije Srpske Jasmin Komić.

(Agencije)