Politika 25.06.2021.

Cvijanović: Snaga Srpske je u snazi njenih lokalnih zajednica

ČITANJE: 3 minute

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, koja je danas u Doboju prisustvovala svečanoj akademiji povodom Dana grada, rekla je da je Srpska snažna onoliko koliko su snažne njene lokalne zajednice, te naglasila da će Doboj, koji je realizovao mnoštvo dobrih projekata, i dalje imati podršku republičkih institucija.

Cvijanović, koja je prisustvovala svečanoj akademiji u Centru za kulturu i obrazovanje, u obraćanju je istakla da je praznik Doboja – praznik cijele Srpske.

– I da ulažemo u Srpsku i u svaku opštinu. Ponosna sam na to šta smo do sada uradili u Doboju, na mnoštvo dobrih projekata i zahvalna sam ljudima koji su na lokalnom nivou prepoznali potrebe građana i delegirali dobre projekte republičkim organima u smislu da oni budu sprovedeni – rekla je Cvijanović.

Ona je u obraćanju ocijenila i da je gradska vlast odgovorna prema građanima, kao i republička, te da treba treba ići putem razvoja uprkos pandemiji.

– Srpska je u tom smjeru pokazala žilavost i svoje kapacitete. U tome je snaga Srpske – rekla je Cvijanović i zahvalila ljudima iz zdravstvenog sektora koji su pomogli u vezi sa pandemijom virusa korona.

Ona je naglasila da će Doboj i dalje imati podršku republičkih institucija, te istakla da je potrebna ta veza lokalnog i republičkog jer bez toga nema rješavanja problema na lokalnom nivou.

– Važno je da se oslanjamo jedni na druge i imamo stabilne lokalne zajednice, čime je svijetla budućnost cijele Srpske. Živio Doboj i živjela Srpska! – poručila je Cvijanović.

Gradonačelnik Doboja Boris Јerinić rekao je u obraćanju da je Doboj danas postao najveće gradilište u Srpskoj, a sve zbog političke stabilnosti koja postoji u ovoj lokalnoj zajednici.

– Doboj je otvoren grad za sve koji u njemu hoće da žive, rade i da razvijaju ovu lokalnu zajednicu. Naš grad ide naprijed i čvrsto vjerujem da ćemo obaviti taj zadatak u saradnji sa najvišim institucijama Srpske i BiH – rekao je Јerinić.

Svečanosti su prisustvovali najvažniji predstavnici vlasti Doboja, predstavnici Srpske u zajedničkim institucijama, ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević, predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić, predsjednik banjalučkog SNSD-a Vlado Đajić, predstavnici vjerskih zajednica, političkog, javnog i kulturnog života, te drugi gosti i brojni građani.

Na svečanosti povodom Dana grada nagrađeni su učenici generacije u tom gradu, kao i uspješni pojedinci i kolektivi u gradu i šire, među kojima je bio i direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić.

– Izražavam zadovoljstvo, ponos i radost jer je prepoznat rad svih zdravstvenih radnika tokom uspješne borbe sa pandemijom virusa korona u saradnji sa institucijama Srpske – istakao je Đajić u obraćanju.

Nakon svečane akademije, predsjednica Srpske prisustvovala je uručivanju ključeva stanova mladim bračnim parovima.

Dan grada Doboja slavi se 28. juna, kao sjećanje na prvi pisani pomen Doboja, u dubrovačkom pismu ugarskom kralju Žigmundu, od 28. juna 1415. godine.

(Srna, E.M)