CVIJANOVIĆ: Uspješna akcija “S ljubavlju hrabrim srcima”

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, istakla je da je izuzetno zadovoljna akcijom “S ljubavlju hrabrim srcima”, koja se završava se danas, a koja je pokazala humanost i solidarnost građana Srpske.

Ona je navela da je izuzetno zadovoljna zbog činjenice da je deveta humanitarna akcija “S ljubavlju hrabrim srcima” bila organizovana na jedan sasvim novi način, te da su učešće uzeli mladi talenti iz Srpske.

“Ovo je bila prilika da ispromovišemo našu djecu širom Republike Srpske, naše sjajne talente i iskoristiću i ovu priliku da im se zahvalim na učešću. Bez njih taj događaj ne bi bio tako lijep”, istakla je Cvijanovićeva.

Predsjednik Srpske je dodala da su se svi odazvali njenom pozivu i pokazali ono što znaju, te dali jednu novu dinamiku i novi ritam tom događaju, prevashodno zbog toga što su djeca odlučila da pjevaju, igraju i pokažu svoje talente da bi pomogli svojim drugarima kojima je potrebna pomoć.

Ona je dodala da je akcija “S ljubavlju hrabrim srcima” postala tradicija i da su se ljudi u Republici Srpskoj saživjeli sa tim događajem.

“Sjećam se na početku, kad je tadašnji predsjednik Republike /Milorad/ Dodik pokrenuo tu aktivnost, koliko je pažnje i ljubavi uključeno u jedan takav događaj, a posebno koliko smo u stanju da mobilišemo dobru volju naših građana, da se odazavu učešću u ovoj akciji, da pozivaju humanitarni broj”, naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je zadovoljna akcijom “S ljubavlju hrabrim srcima” i kada je riječ o finansijskoj strani, naglasivši da je prikupljen rekordan iznos novca od milion i po KM koji je namijenjen za aparata koji će pomoći djeci sa poremećajima ili problemima u kretanju.

“To će mnogo značiti i za tu djecu, ali i za njihove porodice, a u krajnjem slučaju i za naš zdravstveni sektor, jer ćemo time zaokružiti jednu uslugu koja već postoji, a kojoj ćemo dodati novi najmoderniji aparat koji nema još niko u regionu”, istakla je predsjednik Srpske.

Cvijanovićeva je naglasila da suština nije u novcu, jer institucije svakako obezbjeđuju sredstva za te namjene, već da je važno i to da se svi mobilišemo, da smo svi zajedno okupljeni oko dobre ideje i solidarnosti.

Ona je rekla da je zahvalna Vladi Republike Srbije i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji su inicirali da i oni budu dio ove humanitarne akcije.

“Zadovoljna sam i činjenicom da oni žele i svojim prisustvom da pokažu koliko su uz nas u tako važnim momentima kad hoćemo zajedno sa našim građanima da uradimo nešto dobro”, istakla je Cvijanović za ATV.

Ona je navela da će organizacija ovakvih humanitarnih akcija biti nastavljena, jer je to praksa koju ne treba prekidati.

“Ići ćemo dalje, pomagaćemo onima kojima je naša pomoć potrebna i to ne samo zbog novca koji se prikuplja, nego zbog silne ljubavi, pažnje i tih divnih osjećaja koji su definitivno nešto što obilježi jedan takav događaj”, rekla je Cvijanović.

(Srna)

NOVI SIMBOLI BANJALUKE U toku pripreme za realizaciju tri međunarodna arhitektonska konkursa

Međunarodni arhitektonski konkursi na osnovu kojih će se definistati izgled kongresno konferencijske dvorane, mosta u Docu, te centralnog područja grada biće objavljeni do kraja februara. Radi se o projektima koji bi trebali s jedne strane da omoguće da Banjaluka dobije reprezentativne objekte koji će biti njeni simboli, a s druge strane da obezbijede privredni i

DODIK: SDA izigrala načelni dogovor

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Istočnom Sarajevu da je SDA izigrala raniji načelni dogovor i da je SNSD ponovo izigran od Bošnjaka kada je riječ o formiranju vlasti na nivou BiH. “Formirali smo Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH i Kolegijum Doma. SDA je tu utrpala svoje kandidate, a onda su pobjegli

Fudbaleri Borca krenuli sa pripremama, čeka se Boateng

Prozivci u Fudbalskom klubu Borac koju je obavio trener Darko Vojvodić prisustvovala su 34 igrača, među kojima su i novajlije iz Voždovca Aleksandar Mirković i Aleksandar Pajčin koji se u banjalučkom prvoligašu nalaze na probi. 

ISKORISTITE NEODOLJIVU M:TEL PONUDU: HBO sadržaji za hladne januarske dane

Najbolji odmor nakon novogodišnjih tulumarenja, upravo je onaj koji ćete provesti u svom domu uz dobre filmove i serije. A za vaše potpuno uživanje ispred TV ekrana pobrinuo se i m:tel sa svojom aktuelnom ponudom za nove i postojeće korisnike TV Paketa – besplatan HBO dodatni paket koji možete da aktivirate do kraja januara i