CVIJANOVIĆ: Uspješna akcija “S ljubavlju hrabrim srcima”

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, istakla je da je izuzetno zadovoljna akcijom “S ljubavlju hrabrim srcima”, koja se završava se danas, a koja je pokazala humanost i solidarnost građana Srpske.

Ona je navela da je izuzetno zadovoljna zbog činjenice da je deveta humanitarna akcija “S ljubavlju hrabrim srcima” bila organizovana na jedan sasvim novi način, te da su učešće uzeli mladi talenti iz Srpske.

“Ovo je bila prilika da ispromovišemo našu djecu širom Republike Srpske, naše sjajne talente i iskoristiću i ovu priliku da im se zahvalim na učešću. Bez njih taj događaj ne bi bio tako lijep”, istakla je Cvijanovićeva.

Predsjednik Srpske je dodala da su se svi odazvali njenom pozivu i pokazali ono što znaju, te dali jednu novu dinamiku i novi ritam tom događaju, prevashodno zbog toga što su djeca odlučila da pjevaju, igraju i pokažu svoje talente da bi pomogli svojim drugarima kojima je potrebna pomoć.

Ona je dodala da je akcija “S ljubavlju hrabrim srcima” postala tradicija i da su se ljudi u Republici Srpskoj saživjeli sa tim događajem.

“Sjećam se na početku, kad je tadašnji predsjednik Republike /Milorad/ Dodik pokrenuo tu aktivnost, koliko je pažnje i ljubavi uključeno u jedan takav događaj, a posebno koliko smo u stanju da mobilišemo dobru volju naših građana, da se odazavu učešću u ovoj akciji, da pozivaju humanitarni broj”, naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je zadovoljna akcijom “S ljubavlju hrabrim srcima” i kada je riječ o finansijskoj strani, naglasivši da je prikupljen rekordan iznos novca od milion i po KM koji je namijenjen za aparata koji će pomoći djeci sa poremećajima ili problemima u kretanju.

“To će mnogo značiti i za tu djecu, ali i za njihove porodice, a u krajnjem slučaju i za naš zdravstveni sektor, jer ćemo time zaokružiti jednu uslugu koja već postoji, a kojoj ćemo dodati novi najmoderniji aparat koji nema još niko u regionu”, istakla je predsjednik Srpske.

Cvijanovićeva je naglasila da suština nije u novcu, jer institucije svakako obezbjeđuju sredstva za te namjene, već da je važno i to da se svi mobilišemo, da smo svi zajedno okupljeni oko dobre ideje i solidarnosti.

Ona je rekla da je zahvalna Vladi Republike Srbije i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji su inicirali da i oni budu dio ove humanitarne akcije.

“Zadovoljna sam i činjenicom da oni žele i svojim prisustvom da pokažu koliko su uz nas u tako važnim momentima kad hoćemo zajedno sa našim građanima da uradimo nešto dobro”, istakla je Cvijanović za ATV.

Ona je navela da će organizacija ovakvih humanitarnih akcija biti nastavljena, jer je to praksa koju ne treba prekidati.

“Ići ćemo dalje, pomagaćemo onima kojima je naša pomoć potrebna i to ne samo zbog novca koji se prikuplja, nego zbog silne ljubavi, pažnje i tih divnih osjećaja koji su definitivno nešto što obilježi jedan takav događaj”, rekla je Cvijanović.

(Srna)

POSLANIČKO PITANJE Lukač otkrio dokle se došlo s provjerom vjerodostojnosti Đokićeve diplome

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS će, po preduzimanju mjera i radnji iz svoje nadležnosti, dostaviti odgovarajući izvještaj nadležnom Tužilaštvu, odgovor je ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača na poslaničko pitanje Nebojše Vukanovića kada će policija završiti istragu validnosti diplome ministra Petra Đokića. Podsjećamo, mediji su nedavno pisali o diplomi ministra energetike i rudarstva RS Petra Đokića,

Sudija tužio vrh VSTS-a zbog imovine sudija i tužilaca

Milan Blagojević, sudija Okružnog suda u Banjaluci, Kancelariji disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH podnio je disciplinsku prijavu protiv Milana Tegeltije, predsjednika VSTS-a, i svih članova zbog Pravilnika o podnošenju, provjeri i obradi finansijskih izvještaja sudija i tužilaca, po osnovu kojeg su imovinski kartoni sudija i tužilaca u BiH trebali da budu

Servisne informacije za 19. mart

Servisne informacije za utorak, 19. mart 2019. godine: Policijska uprava Evidentirano je šest krivičnih djela, javni red i mir je narušen dva puta. Dogodile su se dvije saobraćajne nezgode, povrijeđenih lica nije bilo. Služba hitne pomoći U Stanici hitne pomoći pregledan je 51 odrasli pacijent i 19 djece, a obavljene su 22 kućne posjete. Vatrogasna

POŠTARI NA BOLOVANJU, SANDUČIĆI PRAZNI Mještani Dragočaja dvije sedmice ne primaju pošiljke

Stanovnici Dragočaja, naselja na periferiji Banjaluke, žale se da im čak dvije sedmice ne stižu nikakve pismene pošiljke otkako je njihov poštar na bolovanju. Kako tvrde, ovo je samo još jedan problem uzrokovan nedostatkom radnika na našim prostorima, i to zbog sve većeg iseljavanja stanovništva u inostranstvo. Majstori, građevinci, vozači, ljekari, odavno su prvi na

TEKST SADRŽI 11 TAČAKA Usaglašeni principi o formiranju vlasti na nivou BiH

Lideri SNSD-a Milorad Dodik, HDZ-a BiH Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović usaglasili su večeras u Sarajevu tekst izjave o principima za formiranje vlasti na nivou BiH. Tekst sadrži 11 tačaka, od donošenja zakona do evropskih integracija. Na sastanku nije bilo razgovora o raspodjeli ministarstava, a ta tema će biti usaglašena na narednim sastancima  stranačkih delegacija. Sastanak

SVJETSKI DAN VODA Banjalučki srednjoškolci spremaju prezentaciju o zaštiti voda

“Vodovod” Banjaluka ove će godine Svjetski dana voda obilježiti s učenicima iz 10 banjalučkih srednjih škola nizom aktivnosti podijeljenih u dvije faze, rečeno je danas na konferenciji za novinare povodom obilježavanja ovog značajnog dana. Marijana Bijelić, šef Odjeljenja za ekologiju u ovom preduzeću, kazala je da će srednjoškolci imati poseban zadatak. “Proteklih godina na obilježavanju