CVIJANOVIĆ: Uspješna akcija “S ljubavlju hrabrim srcima”

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, istakla je da je izuzetno zadovoljna akcijom “S ljubavlju hrabrim srcima”, koja se završava se danas, a koja je pokazala humanost i solidarnost građana Srpske.

Ona je navela da je izuzetno zadovoljna zbog činjenice da je deveta humanitarna akcija “S ljubavlju hrabrim srcima” bila organizovana na jedan sasvim novi način, te da su učešće uzeli mladi talenti iz Srpske.

“Ovo je bila prilika da ispromovišemo našu djecu širom Republike Srpske, naše sjajne talente i iskoristiću i ovu priliku da im se zahvalim na učešću. Bez njih taj događaj ne bi bio tako lijep”, istakla je Cvijanovićeva.

Predsjednik Srpske je dodala da su se svi odazvali njenom pozivu i pokazali ono što znaju, te dali jednu novu dinamiku i novi ritam tom događaju, prevashodno zbog toga što su djeca odlučila da pjevaju, igraju i pokažu svoje talente da bi pomogli svojim drugarima kojima je potrebna pomoć.

Ona je dodala da je akcija “S ljubavlju hrabrim srcima” postala tradicija i da su se ljudi u Republici Srpskoj saživjeli sa tim događajem.

“Sjećam se na početku, kad je tadašnji predsjednik Republike /Milorad/ Dodik pokrenuo tu aktivnost, koliko je pažnje i ljubavi uključeno u jedan takav događaj, a posebno koliko smo u stanju da mobilišemo dobru volju naših građana, da se odazavu učešću u ovoj akciji, da pozivaju humanitarni broj”, naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je zadovoljna akcijom “S ljubavlju hrabrim srcima” i kada je riječ o finansijskoj strani, naglasivši da je prikupljen rekordan iznos novca od milion i po KM koji je namijenjen za aparata koji će pomoći djeci sa poremećajima ili problemima u kretanju.

“To će mnogo značiti i za tu djecu, ali i za njihove porodice, a u krajnjem slučaju i za naš zdravstveni sektor, jer ćemo time zaokružiti jednu uslugu koja već postoji, a kojoj ćemo dodati novi najmoderniji aparat koji nema još niko u regionu”, istakla je predsjednik Srpske.

Cvijanovićeva je naglasila da suština nije u novcu, jer institucije svakako obezbjeđuju sredstva za te namjene, već da je važno i to da se svi mobilišemo, da smo svi zajedno okupljeni oko dobre ideje i solidarnosti.

Ona je rekla da je zahvalna Vladi Republike Srbije i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji su inicirali da i oni budu dio ove humanitarne akcije.

“Zadovoljna sam i činjenicom da oni žele i svojim prisustvom da pokažu koliko su uz nas u tako važnim momentima kad hoćemo zajedno sa našim građanima da uradimo nešto dobro”, istakla je Cvijanović za ATV.

Ona je navela da će organizacija ovakvih humanitarnih akcija biti nastavljena, jer je to praksa koju ne treba prekidati.

“Ići ćemo dalje, pomagaćemo onima kojima je naša pomoć potrebna i to ne samo zbog novca koji se prikuplja, nego zbog silne ljubavi, pažnje i tih divnih osjećaja koji su definitivno nešto što obilježi jedan takav događaj”, rekla je Cvijanović.

(Srna)

REZULTATI VJEŠTAČENJA: Piralena u “Incelu” ima i do 2.800 puta više od dozvoljenog

Pojedini dijelovi zemljišta u “Incelu” u Banjaluci imaju 2.800 puta više kancerogenog ulja piralen u sebi nego što je dozvoljeno, ekskluzivno otkrivaju izvori Srpskainfo.  Srpskainfo je imao uvid u prvo vještačenje koje je obavljeno u “Incelu”, a koje je zabrinulo stručnjake. – Rezultati su doslovno užasni. Na pojedinim mjestima je bilo tolika koncentracija piralena, da

LAZAREVO ČEKA DOLAZAK MAŠINA Širi se mreža kružnih raskrsnica po gradu

Projekti izgradnje tri kružna toka na staroj “gradiškoj cesti” biće završeni za desetak dana i dostavljeni “Putevima RS”, koji treba da finansiraju radove, najavili su iz Gradske uprave. Najveći kružni tok planiran je na izuzetno frekventnoj raskrsnici na ukrštanju Ulice Knjaza Miloša sa ulicama Ivana Gorana Kovačića i Braće Pišteljić, što vozači godinama priželjkuju. U

Direktor Poreske uprave RS učestvovao na prestižnom Samitu u Bečićima

Goran Maričić, direktor Poreske uprave Republike Srpske, učestvovao je danas na panelu „Reforma poreske uprave i borba protiv sive ekonomije“, u okviru osmog po redu „Samita guvernera, ministara finansija i direktora poreskih uprava regiona“, koji je održan od 13. do 15. juna u Bečićima u Crnoj Gori. Pored Maričića, učesnici ovog panela bili su i

ŠESTI SABOR SNSD-a Dodik: Cilj – razvoj Srpske i očuvanje mira

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Laktašima da je politika stranke koju predvodi zasnovana na stabilizaciji, jačanju i razvoju Republike Srpske, a da je glavni cilj očuvanje mira. “SNSD je opredijeljen za politiku širenja saveza za Republiku Srpsku i danas smo za ovo dobili podršku. Sve naše aktivnosti biće u skladu sa ciljevima

NA KRUNIĆEVOM SPISKU 21 IGRAČ Fudbaleri Borca počeli pripreme

Fudbaleri Borca počeli su pripreme za predstojeću sezonu u kojoj će se takmičiti u Premijer ligi BiH. Na spisku trenera Branislava Krunića se nalazi 21 fudbaler, a timu je priključeno i šest juniora. Prvi trening sa ekipom odradio je i fudbaler iz Malija Dieudone Gbakale, koji je prošao ljekarske preglede i ima priliku da dokaže

Banjalučki gimnazijalci obilježili četiri decenije mature

Kada je Momčilo Bajagić Bajaga napisao pjesmu “Moji drugovi” kao da je mislio na generaciju banjalučkih gimnazijalaca, koji su 1979. napustili školske klupe i kao biseri se rasuli po cijelom svijetu. Od njih 381, koliko ih je maturiralo krajem osme decenije prošlog vijeka, polovina je u subotu, 8. juna, ponovo sjela u klupe, prisjetila se

MUP RS u ponedjeljak predstavlja ‘chat bot’ aplikaciju na viberu

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske predstaviće u ponedjeljak, 17. juna čet bot /chat bot/ aplikaciju Ministarstva na viberu kao jedan od novih modela direktne komunikacije MUP-a sa građanima, a samim tim i informisanja. Tom prilikom biće predstavljen i nova internet stranica Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet MUP-a Srpske. Predstavljanje čet bot aplikacije i nove internet