Politika 27.08.2018.

CVIJANOVIĆ: Usvojena odluka o jednokratnoj pomoći za sve penzionere u Srpskoj

ČITANJE: 1 minuta

Željka Cvijanović, premijer RS, rekla je da je Vlada RS usvojila odluku o jednokratnoj pomoći svim penzionerima u RS.

Vlade Republike Srpske razmatrala je danas unapređenje položaja penzionerske populacije u Republici Srpskoj.

Oni penzioneri koji čija penzija ne prelazi visinu prosječne penzije u Srpskoj, odnosno do 366 KM, dobiće po 100 KM jednokratne pomoći.

Oni koji imaju penziju veću od prosječne penzije, a manju od prosječne plate u Srpskoj, odnosno do 850 KM, dobiće po 50 KM, dok oni čija penzija iznosi više od 850 KM dobijaju jednokratnu pomoć od 30 KM.

Za ovu jednokratnu pomoć penzionerima iz budžeta će biti izdvojeno oko 17 miliona KM.

“U mjesecu septembru prvo će se ići na redovnu isplatu penzija, a nakon nekoliko dana biće isplaćena i pomoć. Računamo oko 20. septembra”, rekla je Cvijanovićeva.

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, rekao je da pomoć penzionerima odražava stabilnost, naglašavajući da je ekonomska situacija u Srpskoj stabilna.

“Volio bih da je to daleko više, ali to je što ovo društvo u ovom trenutku može!”, rekao je Dodik.

Milenko Savanović, ministar rada i borački invalidske zaštite RS, rekao je da mu je zadovoljstvo što je Vlada RS prepoznala potrebu da se pomogne penzionerima.

Rade Rakulj, predsjednik Udruženja penzionera RS, pozvao je penzionere koji primaju penziju iz inostranstva da se jave u udruženje kako bi im bila isplaćena jednokratna pomoć jer Fond PIO nema informacija o njihovim primanjima.

(Nezavsine)