Vijesti 08.01.2023.

Cvijanović: Vjerujem u Srpsku i slobodarsku ideju

ČITANJE: 2 minute

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da vjeruje u Republiku Srpsku i slobodarsku ideju koja je u njenim temeljima.

“Vjerovala sam i vjerujem u Republiku Srpsku, jer ima ponosne i vrijedne ljude čija je ljubav prema Republici njen krvotok i najsnažniji imuni sistem”, istakla je Cvijanovićeva, koja je večeras u Banjaluci prisustvovala svečanoj akademiji povodom Dana Republike Srpske – 9. januara.

Prema njenim riječima, 9. januar je njihov dan i jednako pripada svim Krajišnicima, Posavcima i Sembercima, Romanijcima i Hercegovcima.

“Deveti januar pripada narodu Republike Srpske! Tako je bilo, tako je danas, a tako će biti i dovijeka”, navela je Cvijanovićeva na “Instagramu”, te sa punim srcem i najljepšim željama čestitala Dan Republike svim građanima Republike Srpske.

Predsjedavajuća i srpski član Predsjedništva BiH istakla je da se Dan Republike, 9. januar, obilježava ponosno i veličanstveno kao i svake godine, te da je tradicionalno poslata poruka i ukazano poštovanje prema svima onima koji su odbranili Srpsku i slobodu.

“Ponosni smo i zbog toga što smo u teškim iskušenjima uspjeli naći pravi put i pokazati snagu Srpske noseći se sa brojnim izazovima”, rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Cvijanovićeva je rekla da je Dan Republike bio prilika za susret sa prijateljima i svima koji razumiju važnost postojanja Srpske.

“Posebno smo ponosni na to što smo spremni za sve buduće izazove uprkos raznim nerazumijevanjima prema određenim pojavama i procesima. Naše institucije su na tom planu uspjele da savladaju sve bitke, ali isto tako to ne bi bilo moguće da nemamo ono što se zove snaga našeg naroda, njegova posvećenost i ljubav i vjera prema Srpskoj. Čestitam svim građanima postanak Republike uz želju da ga proslavljamo i obilježavamo u budućnosti”, rekla je Cvijanovićeva.

(Srna/Z.M)

Oznake: Dan RS