Politika 06.11.2015.

Cvijanović: Vlada Srpske nije za suštinske promjene dogovorenog

ČITANJE: 1 minuta
zeljka cvijanovic
Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila da Vlada Srpske smatra da, kada je riječ o mehanizmu koordinacije, budu samo formalno izmijenjene neke stvari koje se odnose na formulacije, ali da se ne dira u suštinu ranije dogovorenog.

– Kada je riječ o mehanizmu koordinacije ne slažem sa onim što čujem od svojih kolega kada je riječ o tome. Za nas je to poprilično završena stvar, onaj nezavršeni dio sa aspekta Vlade Republike Srpske se odnosi isključivo na činjenicu da je tekst koji smo nekada ranije usvojili sadržao formulaciju da će određene stvari biti na snazi do stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, a nakon toga biće nešto drugačije- rekla je Cvijanovićeva novinarima u Sarajevu.

Prema njenim riječima, taj dio trebalo bi da bude promijenjen, jer se jedina novina desila upravo zbog toga što je sada na snazi Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

– Zagovaramo da se formalno izmijene neke stvari koje se odnose na formulacije, ali ne na suštinu. Ja nisam ni vidjela takvu inicijativu, a ukoliko bi došlo do inicijative da se neke stvari suštinski mijenjaju, nismo u toj priči kao Vlada Republike Srpske- rekla je ona.

Prema njenim riječima, Vlada Srpske isključivo želi mehanizam koordinacije koji vjerodostojno odražava šta su ustavne nadležnosti Srpske i nečije druge ustavne nadležnosti.

Cvijanovićeva ističe da nikakve nove formacije, tijela i “izmišljanja mlake vode” nisu za Vladu Srpske prihvatljivi.

– To što smo usvojili mi, Savjet ministara i Vlada FBiH, ma koliko galamile o tome neke stranke iz FBiH, je za nas jedino što odražava Ustav- dodala je ona.

(Agencije)