Politika 30.05.2022.

Cvijanović: Zaboravan Šarović, pa zaboravan i Borenović

ČITANJE: 1 minuta

Potpredsjednik SNSD Željka Cvijanović izjavila je Srni da, što se tiče Branislava Borenovića, koji sada vodi PDP, on možda i nema imovinu u Velikoj Britaniji, a od onih drugih, na koje je aludirao bivši visoki funkcioner te partije, Borenović se očito odmiče, ali ne negira.

“Nadam se da nisu zaboravni kao Mirko Šarović koji je propustio da prijavi šta sve ima po Srbiji. Bitno da znaju prozivati druge. Pa, ako Šarović ima zato što se, kako nemušto objasni, njegova porodica bavi nekretninama, čime su se onda ovi u PDP-u bavili ili se bave, kad je imaju po Velikoj Britaniji?

Ako uz to ide i poneko drzavljanstvo, na primjer britansko, to onda daje jos jasniju sliku. Zaboravan Šarović, pa zaboravan i Borenović. Vidim Borenović SNSD-u pripisuje nervozu, ali jedino je on pokazuje”, istakla je Cvijanovićeva

Sto se tice Londonske berze, ona je naglasila da je mogla biti bilo koja, kao što je nekad bila Bečka.

“Vjerujem da će Vlada ponovo izaći na neku od njih ako Borenovićevi strani prijatelji nastave da ucjenjuju Republiku Srpsku prenosom nadležnosti na nivo BiH da bi dobili, na primjer, povoljnija sredstva od MMF-a. I konačno, ako ne izađe britanska Ambasada da sve vas iz PDP-a propisno odbrani, onda to potvrđuje da je u toj partiji prvu zamijenila druga liga”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je pojasnila da nije ništa lično, pa vjeruje da se Borenović neće opet naljutiti kao kad je rekla da kao predsjednik partije ne smije ići u kandidaturu za pojedinačne funkcije.

“Eto, Mirko Šarović barem o tome razmišlja, mada mjerka da bude suprotna onoj na koju će se kandidovati Milorad Dodik”, rekla je Cvijanovićeva.

(Srna)