Vijesti 29.09.2022.

Zvaničnici Srpske uputili saučešće povodom smrti Veljka Lazića

ČITANJE: 2 minute

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća porodici i Republičkoj organizaciji porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske povodom smrti Veljka Lazića, predsjednika ove organizacije, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.
“Sa žaljenjem sam primila vijest o smrti Veljka Lazića. Pamtićemo ga kao istinskog borca za otkrivanje istine o stradanju srpskog naroda u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu i unapređenje prava porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske. U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća”, navodi se u telegramu predsjednice Republike Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović takođe je uputio saučešće Republičkoj organizaciji porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila povodom smrti predsjednika ove organizacije Veljka Lazića, ističući da je Lazić svoj posao radio vrijedno i posvećeno do posljednjeg trenutka u interesu Republike Srpske.
“Gospodina Lazića pamtićemo kao čovjeka mirnog, čestitog i posvećenog teškom poslu na čelu Organizacije koja do danas nosi veliki teret dokazivanja pravde i istine za sve srpske žrtve u Odbrambeno-otadžbinskom ratu”, naveo je Čubrilović u telegramu saučešća, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Saučešće povodom smrti Lazića uputio je i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

“Sa velikim žalom i tugom, primio sam vijest o odlasku Veljka Lazića, časnog i požrtvovanog čovjeka koji je, cijelim svojim bićem, bio uz porodice koje se podnijele najveću žrtvu u Odbrambeno-otadžbinskom ratu. Uporan u borbi za istinu o stradanju srpskog naroda, Veljko Lazić dao je nemjerljiv lični doprinos u potrazi za nestalim borcima i civilima, na čemu mu je Republika Srpska vječno zahvalna”, navodi se u telegramu saučešća predsjednika Vlade.

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Veljko Lazić preminuo je jutros u 78. godini od posljedica moždanog udara u bolnici u Gradišci.

(N.M.)