Vijesti 07.01.2019.

Cvijanovićeva i Višković čestitali Božić uz pozdrav: Mir Božiji Hristos se rodi!

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je najiskrenije čestitke povodom pravoslavnog Božića sa željom da najradosniji hrišćanski praznik – dan Hristovog Rođenja donese radost i mir, ličnu i porodičnu sreću, u duhu uzajamne ljubavi i praštanja. 

Čestitke su upućene Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve i svim pravoslavnim vjernicima u Srpskoj i BiH.

Cvijanovićeva je navela da se u vrijeme radosnih božićnih dana obnavljaju vjera i nada u istinske hrišćanske vrijednosti, međusobno uvažavanje, praštanje i solidarnost.

– Uz iskrene želje da predstojeće božićne praznike provedete sa svojim najmilijima i u dobrom raspoloženju, pozdravljam vas tradicionalnim hrišćanskim pozdravom “Mir Božiji, Hristos se rodi!” – navodi se u čestitki Cvijanovićeve.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je Božić Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu i svim pravoslavnim vjernicima u Srpskoj i BiH, uz želje da im najradosniji hrišćanski praznik donese ljubav i mir, ličnu i porodičnu sreću.

– U ime Vlade Republike Srpske i svoje lično ime, čestitam vam praznik Rođenja Gospoda našeg Isusa Hrista. Želim da vam najradosniji hrišćanski praznik donese ljubav i mir, ličnu i porodičnu sreću, te da 2019. godinu obilježi stabilnost, zajedništvo i prosperitet svih građana – naveo je Višković u božićnoj čestitki.

Uz hrišćanski pozdrav “Mir Božiji, Hristos se rodi!”, Viškovićev je vjernicima poželiio da praznične dane provedu u miru, zdravlju i duhu uzajamne ljubavi, praštanja i poštovanja, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Srpska pravoslavna crkva danas proslavlja Božić, najradosniji hrišćanski praznik – dan Rođenja Isusa Hrista.

(Srna)