Politika 12.06.2022.

Cvijanovićeva i Višković uputili čestitku Kalabuhovu povodom Dana Rusije

ČITANJE: 2 minute

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku ruskom ambasadoru u BiH Igoru Kalabuhovu povodom Nacionalnog praznika – Dana Rusije, istakavši da Srpska duguje Ruskoj Federaciji vječnu zahvalnost za savezništvo u odbrani protiv pokušaja stigmatizacije cijelog srpskog naroda.

– Povodom Nacionalnog praznika – Dana Rusije, u ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem Vam srdačne čestitke i najbolje želje za sveukupan napredak i blagostanje svih njenih građana – navela je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Srpske je izrazila zadovoljstvo ukupnim odnosima Republike Srpske i Ruske Federacije, koje, kako je navela, odlikuje međusobno poštovanje i iskreno prijateljstvo, kao i uvjerenje da će se saradnja uspješno razvijati u interesu srpskog i ruskog naroda i njihovog prosperiteta.

Ona je istakla da Republika Srpska posebno cijeni principijelne stavove Ruske Federacije kada je riječ o međunarodnom pravu i visok nivo političkog razumijevanja za dejtonsku poziciju Republike Srpske i Ruskoj Federaciji duguje vječnu zahvalnost za savezništvo u odbrani protiv pokušaja stigmatizacije cijelog srpskog naroda.

Predsjednica Srpske je navela da je čvrsto uvjerena da će sveukupni srpsko-ruski odnosi, zasnovani na viševjekovnom prijateljstvu, duhovnim vezama i bliskosti dvije slovenske kulture, nastaviti da se razvijaju uzlaznom putanjom i na obostrano zadovoljstvo.

– Vaša ekselencijo, Vama, rukovodstvu Ruske Federacije na čelu sa predsjednikom Vladimirom Putinom i cjelokupnom ruskom narodu još jednom čestitam Nacionalni praznik i srdačno Vas pozdravljam – navodi se u čestitki predsjednice Republike Srpske.

Višković poželio narodu Rusije mir, blagostanje i prosperitet

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković u čestitki ambasadoru Ruske Federacije u BiH Igoru Kalabuhovu, povodom 12. juna – Nacionalnog dana Rusije, poželio je narodu Ruske Federacije mir, blagostanje i svaki prosperitet.

– U ime Vlade Republike Srpske, i u svoje ime, Vama, rukovodstvu Ruske Federacije i narodu Rusije, najsrdačanije čestitam Nacionalni dan Rusije. Na ovaj, svečani dan, narodu Ruske Federacije želim mir, blagostanje i svaki prosperitet – istakao je Višković u čestitki.

On je dodao da narod Republike Srpske i Ruske Federacije povezuju iskreno prijateljstvo i mnogobrojne istorijske i duhovne veze, koje obavezuju na međusobnu saradnju i povezanost, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Nacionalni dan Rusije obilježava se 12. juna u sjećanje kada je na taj dan 1990. godine prvi Kongres narodnih poslanika prihvatio Deklaraciju o državnom suverenitetu Rusije, u kojoj je proglašeno prvenstvo Ustava Rusije i njegovih zakona.

(A.M.)