CVIJANOVIĆEVA O DNS-u: Moguće da postoje problemi, treba razgovarati i rješavati ih

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je nakon odluke DNS-a da zaustavi dalje djelovanje u okviru sporazuma sa koalicionim partnerima da je moguće da postoji neki problemi koji su doveli do toga, ali da smatra da ih razgovorom treba rješavati.

“Ne znam šta znači to “zamrzavanje” koalicionih partnera. Ako je to neko vrijeme da se uzme predah, da se nešto unaprijedi, onda to razumijem i onda je to u redu”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Ritešiću kod Doboja.

Ona smatra da se odnosi u koaliciji treba stalno da preispituju, dotjeruju i otklanjaju određeni probleme.

“Moguće da imaju neki problemi koji su doveli do toga, ali u suštini ovo je koalicija koja traje oko 20 godina, u različitim formama… Kada se dese neki poremećaji onda treba sjesti, razgovarati i rješavati te probleme”, zaključila je Cvijanovićeva.

Predsjedništvo DNS-a odlučilo je danas da zaustavi dalje djelovanje u okviru sporazuma sa koalicionim partnerima.

(Srna)

ŠERANIĆ: Utvrditi ko zaista traži posao, a ko je na birou zbog osiguranja

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da se suština inicijative poslovne zajednice u Srpskoj o izmjeni Zakona o zdravstvenom osiguranju da se utvrdi ko putem biroa zaista traži posao, a ko je prijavljen samo zbog ostvarivanja prava na zdravstveno osiguranje.

DODIK: Ne smijemo dozvoliti da granica na Drini bude i NATO granica

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, prisustvovao je danas vojnoj vježbi “Sloboda 2019” u Srbiji, nakon čega će razgovarati sa premijerom Ruske Federacije, Dmitrijem Medvedevim. Nakon vojne vježbe Dodik poručuje da je prikazana organizovanost, opremljenost i odlučnost Vojske Srbije, što prije samo 10 godina nije bilo moguće. “Po ovom prikazu se vidi da je vojska

KOMENTAR: PDP-ova politika jeftinih fraza

Zamislite samo koliko je SDS postao nebitna, marginalana politička opcija kada je PDP Mladena Ivanića, sa svojih šest ili sedam odsto podrške, suvereno stao na čelo opozicionog bloka u Republici Srpskoj.