Vijesti 09.03.2016.

Cvijanovićeva o popisu: Trka koga će biti više

ČITANJE: 2 minute
Zeljka-Cvijanovic
Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da bi popis stanovništva u BiH morao da bude relevantan, tačan, preciziran, te u skladu sa kategorijama koje postoje i uklapaju se u međunarodne standarde i pravila Eurostata.

-Ne mogu se oteti utisku da smo ovdje duboko zagazili u određeno politikanstvo i da je neka trka koga će da bude više, da bi se nakon toga pričala neka politička priča, a ne da bi se planiralo ispravno i realizovale određene socijalne, ekonomske i starteške aktivnosti – rekla je Cvijanovićeva novinarima u Čelincu.

Ona je istakla da nije saglasna da se ljudi vode kao rezidenti jer se zna da sve aktivnosti obavljaju u nekoj drugoj zemlji.

-Prepustićemo ovo pitanje ekspertima, ali žali bože novca i energije. Ukoliko ne budu stečeni uslovi da rezultati popisa budu objavljeni na vrijeme, onda ćemo morati imati još jedan popis, koji neće biti verifikovan i ne vidim poentu u svemu ovome- kaže Cvijanovićeva.

Ona je ocijenila da je tragično i frustrirajuće da svako važno pitanje, koje bi trebalo biti riješeno u BiH, nailazi na čitav niz problema.

-Veoma je jasan stav Republike Srpske o ovom pitanju i ispoljen je posredstvom nadležnih institucija, Republičkog zavoda za statistiku i svih koji su učestvovali u popisu stanovništva u BiH- dodala je Cvijanovićeva.

Vlada za transformaciju Banke Srpske

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je Vlada opredijeljena da Banka Srpske bude transformisana i da postane posebna finansijska organizacija.

-To za sobom nosi čitav niz mjera koje smo već ranije saopštili – rekla je Cvijanovićeva novinarima u Čelincu.

Ona je izrazila očekivanje da će mjere Vlade Srpske biti prihvaćene, te dodala da bi trebalo da postoji neko drugo veoma razložno objašnjenje da bi Vlada odlučila drugačije.

(Agencije)