Vijesti 09.12.2020.

Cvijanovićeva u posjeti UKC RS: Srpska ušla u više programa za nabavku vakcina

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas u Banjaluci da je važna ocjena stručnjaka o kvalitetu vakcine protiv virusa korona, ali i njena dostupnost, te da je Srpska ušla u više programa za njihovu nabavku.

Cvijanovićeva je navela da je jedan od programa za nabavku vakcina sa Rusijom, ali i da nisu isključeni ni drugi aranžmani, te istakla da je dobijanje vakcine, njihova distribucija i snabdijevanje globalni izazov.

“Stoga smo ušli u više programa, a jedan od njih je, kada je riječ o Republici Srpskoj, sa Rusijom, kako bismo obezbijedili određene količine ruske vakcine, ali isto tako nisu isključeni ni drugi aranžmani”, izjavila je Cvijanovićeva novinarima.

Ona je napomenula da je poznato da su oba entiteta u BiH ušla u određen aranžman kojim se globalno omogućava snabdijevanje.

“Struka može mnogo više da priča o tome, ali mislim da je jako važno da mi imamo ocjenu tih vakcina od stručnjaka, ali isto tako i dostupnost prema više izvora, jer ne treba da budemo isključivi i da se oslonimo samo na jednu vakcinu”, pojasnila je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da je potrebno vidjeti kakvi će biti rezultati i u drugim zemljama.

“Ali svakako cijenimo što smo sa Rusijom uspjeli da napravimo direktnu komunikaciju i što su se stavili na raspolaganje na način da se solidne količine obezbijede za Republiku Srpsku”, istakla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je danas posjetila UKC RS gdje je razgovarala sa direktorom ove zdravstvene institucije Vladom Đajićem.

“Zahvalnost i podrška rukovodstvu i zaposlenima u UKC-u Republike Srpske, kao i svim zdravstvenim radnicima koji od marta do danas ulažu nadljudske napore u borbi protiv virusa korona”, objavila je predsjednica Srpske na svom Instagram nalogu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

(Srna)