Sport 03.12.2021.

Da li je ključ u prvom meču: Srbija ili Hrvatska?

ČITANJE: 1 minuta

Van terena prijatelji, ali na njemu rivali – ta fraza savršeno je primenjiva na polufinalni okršaj Dejvis kupa između Srbije i Hrvatske u Madridu, od 16 časova i uz direktni prenos na Sport klubu 1.

Dosadašnja dva okršaja dobila je Srbija. Godine 2010, na putu ka svojoj zasad jedinoj salatari, Orlovi su u Splitu slavili sa 4-1: Đoković je dobio Ljubičića, Čilić Troickog, zatim su Tipsarević i Zimonjić nadigrali Dodiga i Čilića u dublu, a pobedu Srbije osigurao je Đoković pobedom nad Čilićem, pre pobede Tipsarevića nad Veićem u duelu bez rezultatskog značaja.

Pet godina kasnije se igralo u Kraljevu, a Srbija je bila još ubedljivija sa tada oslabljenom Hrvatskom (5-0): Đoković je deklasirao Delića, Troicki u pet setova dobio tad mlađanog Bornu Ćorića, a Zimonjić i Đoković su bili bolji u parovima od Draganje i Škugora. Poslednjeg dana je Krajinović dobio Škugora, a Troicki Delića.

Sada – u drugačijem formatu, ali sa jednako velikim ulogom – utisak je da su šanse podjednake. Srbija ima veliku prednost u Đokoviću, Hrvatska u dublu Pavić/Mektić, pa će prvi meč verovatno biti ključan.

UniCredit, zvanična banka završnice Davis Cupa by Raukten Finals 2021.

(B.M)