Magazin 16.12.2015.

Da li je ovo najromantičnija svadba ikad: Spomenar, sadnice Crnog bora i još ponešto

ČITANJE: 2 minute
mladenci
U svečanoj sali opštine Konjic  mladenci Sanjin Bubalo i Amela Hujdur 12. decembra izgovorili su sudbonosno “da” uz suze radosnice svih prisutnih, ali ono što razlikuje ovu svadbu od ostalih i čini je posebnom jesu geste i način na koji su je realizovali ovi zaljubljeni mladenci.

Umjesto plastičnih cvjetića za kićenje, mladenci su svim prisutnim poklonili “sadnice ljubavi”, kako su nazvali sadnice Crnog bora, otmjeno upakovane u juteno tkano platno. Na ceduljicama zakačenim na pakovanju sadnice pisalo je “U ime ljubavi posadite ovu sadnicu Crnog bora”.

Mladi zaljubljenici u prirodne ljepote svojim gestom slavili su ljubav na najoriginalniji način. Na vjenčanju je podijeljeno 100 sadnica sa molbom da svi prisutni fotografijama ovjekovječe sadnju svoje sadnice ljubavi.

Mladenci na medeni mjesec putuju u Ameriku i sretni su jer će im stalno pristizati fotografije dragih prijatelja sa opisom lokacija na kojima su posadili sadnice ljubavi.

Izabrali su sadnicu Crnog bora, jer je to, kako kažu, vrsta četinara koja opstaje u najsurovijim uslovima. Simbolično su poručili da ljubav treba preživjeti i najteže i najljepše trenutke, opstati i trajati uprkos svemu.

Romantični mladi par svoje vjenčanje je fotografisao aparatom koji odmah izrađuje fotografije na koje su se potpisivali svatovi, a imali su priliku napisati neki stih ili poruku u spomenar koji je bio namijenjen isključivo za ovu priliku.

Prije polaska na put, mladenci su svoju sadnicu ljubavi posadili u blizini Boračkog jezera u nadi da će u skorijoj budućnosti dolaziti sa svojim prijateljima i djecom pod veliko odraslo stablo.

sadnica

Interesantno je i to što je mlada noć prije svadbe provela pakujući i sortirajući novogodišnje paketiće za konjičke mališane.

Kako nam je kazala, nije željela otići na medeni mjesec, a da iza sebe ostavi nedovršen posao.

Amela Hujdur svake godine osigura poklone za Novu godinu konjičkim mališanima, što je, između ostalog, čini jednom od najhumanijih mladih žena ove opštine.

(fokus.ba)