Vijesti 18.08.2016.

Da li je Šargovac ili Srpski Milanovac?

ČITANJE: 2 minute

Jedan građanin Banjaluke imao je dilemu oko naziva mjesne zajednice u kojoj živi, a zabunu je dodatno pojačavala nejasnoća u zvaničnim informacijama iz uprave grada.

“Poštovani, u informaciji o obustavi saobraćaja preko Djevojačkog mosta navodi se autobuska linija 19 Centar – Srpski Milanovac, a ispod piše polazak iz Šargovca. Na spisku mjesnih zajednica koji je na ovom sajtu azbučnim redom piše Šargovac ali se nalazi između mjesnih zajednica koji počinju na slovo “S”, a ne na kraju pod “Š”. Pitam Vas, da li je, ko i kada promijenio naziv mjesne zajednice, kako se zove to mjesto, otkud nelogičnosti na spisku mjesnih zajednica i otkud u informaciji nazivi i Srpski Milanovac i Šargovac. Hvala unaprijed na odgovorima”, pitao je građanin na sajtu banjalučke gradske uprave.

Uskoro je stiglo  objašnjenje:

“Obavještavamo Vas da je 2002. godine došlo do promjene naziva Mjesne zajednice Srpski Milanovac u Mjesnu zajednicu Šargovac. Kako su pojasnili iz Službe za poslove Skupštine Grada i gradonačelnika to je definisano Odlukom o obrazovanju, organizaciji, poslovima i načinu finansiranja mjesnih zajednica na području grada Banja Luka (Sl. glasnik Grada Banja Luka, broj 2/02), donesenoj na sjednici Skupštine Grada, održanoj 04.03. i 06.03.2002. godine. Kada je riječ o nazivu linije javnog prevoza – iz Odsjeka za saobraćaj Vam odgovaraju: termin “Šargovac” je definisan Uredbom o naseljenim mjestima koja čine područje jedinice lokalne samouprave –( Sl.gl. RS br 4/10) i predstavlja administrativni pojam, a linija kao i stajališta ne moraju nužno da nose naziv naseljenog mjesta kroz koje saobraćaju. Istovremeno, zahvaljujemo Vam na ukazanom kada je riječ o spisku mjesnih zajednica objavljenom na sajtu – sada je  naziv MZ Šargovac sa kontakt podacima na mjestu koje mu pripada po azbučnom redu”, objasnili su u gradskoj upravi.

(Mojkontakt)