Vijesti 31.08.2016.

Đaci bezbjedni na putu do učionice

ČITANJE: 1 minuta

Bezbjednost đaka, koji će od sutra ponovo u školske klupe, podignuta je na najviši nivo, a u tu svrhu obavljena je kontrola vertikalne saobraćajne signalizacije u zonama oko škola na gradskom i prigradskom području, rekli su u Gradskoj upravi.

– Obnovljena je i vidno obilježena horizontalna saobraćajna signalizacija, a zamijenjeni su i dotrajali ležeći policajci – rekli su u Gradskoj upravi.

Dodali su da je u toku postavljanje trensparenata iznad kolovoza koji upozoravaju vozače da je počela školska godina, dok će preventivna medijska kampanja pod nazivom “Vozači! Oprez” početi danas.

– U okviru kampanje saobraćajna policija će, u prisustvu djece, kontrolisati učesnike u saobraćaju. Zaustavljaće vozilo i ukoliko je vozač vezan bezbjednosnim pojasom i nije razgovarao putem mobilnog telefona, učenik će mu dati zeleni balon sa “veselim smiješkom” ili, u suprotnom, ako nije vezan i ako je koristio telefon tokom vožnje, dobiće crveni balon sa “tužnim smiješkom” – kazali su u Gradskoj upravi.

Istakli su da će grad organizovati podjelu promotivnog materijala, majica i bedževa.

– Saobraćajna inspekcija će kontrolisati tehničku ispravnost autobusa kojima se obavlja vanlinijski ugovoreni prevoz đaka – rekli su u Gradskoj upravi.

(Glas Srpske)