Magazin 11.11.2015.

Dacia slavi novi rekord: Isporučen 3,5-milioniti automobil

ČITANJE: 2 minute
Dacia
Na tržištu Velike Britanije, gdje Dacia u svega par godina postojanja niže samo uspjehe, isporučeno je 3,5-milionito vozilo sa značkom rumunskog proizvođača.

Vlasnica jubilarnog modela Dacia Sandero Stepway je Jody Panov, kojoj su uručeni ključevi u Dacia zastupništvu u predgrađu Londona.

Ključevi jubilarnog 3,5-milionitog primjerka, metalik crnog modela Sandero Stepway uručeni su u Dacijinom zastupništvu u predgrađu Londona, a sretna vlasnica je gospođa Jody Panov, inače majka dvoje djece kojoj je ovo prvi potpuno novi kupljeni automobil.

Na putovanju u Turskoj, Jodyini roditelji su primjetili mnogo Dacia modela na cesti, što ih je motivisalo da svojoj kćeri predlože da istraži i informiše se u vezi ovih automobila, koji su im se učinili vrijednim pažnje. Nakon posjete Dacia zastupništvu, Jody se vrlo lako odlučila za narudžbu atraktivnog modela Sandero Stepway.

Isporuka jubilarnog modela je ispraćena uz mnogo pažnje i divljenja, budući da je prodaja Dacia automobila na tržištu Velike Britanije pokrenuta tek 2013. godine, a u ovom kratkom periodu rumunski proizvođač nanizao zavidne prodajne rezultate i stekao brojne simpatije.

Ispunjavajući esencijalna očekivanja kupaca koji traže sigurne i pouzdane automobile sa modernim svojstvima po povoljnim cijenama nabavke, ali i održavanja, Dacia je ostala dosljedna svojim osnovnim obećanjima. Stoga je u postizanju ovog fantastičnog rezultata Dacia još jednom potvrdila uspjeh zahvaljujući provođenju svoje poslovne filozofije.

Za nešto više od 10 godina, Dacia je osvojila preko 3,5 miliona kupaca na tržištu Evrope i Mediterana. Dvije godine nakon potpune obnove game vozila, nastavljen je proces ekspanzije branda.

Tokom prve polovine 2015. godine prodaja Dacije je porasla za 10,1%, odnosno prodato je 290.024 vozila. Rast prodaje u Evropi bilježi 5,5 posto ili isporuku 205.436 vozila, dok Dacia u Francuskoj čvrsto stoji na petom mjestu sa udjelom od 5,3 posto u segmentu putničkih vozila. Od 44 zemlje u kojima se Dacia službeno prodaje, čak njih 19 je tokom prvih šest mjeseci 2015. godine zabilježilo rekordne prodajne brojke.

(PR)