Politika 12.11.2020.

DAČIĆ APELOVAO: Građani RS, glasajte za Đokićeve socijaliste, oni su nosioci stabilnosti i jedinstva

ČITANJE: 3 minute

Predsjednik Narodne skupštine Srbije i Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić pružio je snažnu podršku na predstojećim lokalnim izborima u BiH predsjedniku Socijalističke partije i ministru energetike i rudarstva Petru Đokiću i kandidatima ove partije za gradonačelnike i načelnike opština u Republici Srpskoj.

Želim da jasno u svoje lično ime i u ime Socijalističke partije Srbije, na čijem sam čelu, dam podršku bratskoj Socijalističkoj partiji i njenom predsjedniku Petru Đokiću – rekao je Dačić.

Pozvao je građane da daju povjerenje toj partiji, jer glasajući za njene kandidate glasaju za stabilnost, državno jedinstvo i bolju budućnost za građane u Republici Srpskoj, prenosi Srpskainfo.

– Socijalistička partija Srbije je državotvorna stranka. Ponosni smo na sve ono što smo kao partija, i ono što su pojedinci koji su bili na čelu naše stranke, uradili za srpski narod u cjelini, a posebno za Republiku Srpsku – rekao je Dačić i dodao da je jedna od najvažnijih tekovina SPS pomoć da se konstituiše i formira Republika Srpska.

Shodno tome, Dačić navodi da je SPS čvrsto na poziciji odbrane prava srpskog naroda u BiH i očuvanja Republike Srpske.

– Kao što je SPS u Srbiji tako je Socijalistička partija s Petrom Đokićem na čelu u Republici Srpskoj garant sprovođenja takve politike i ja im želim puno uspjeha na lokalnim izborima – rekao je Dačić

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić ističe da je trajna orijentacija SPS i SP borba za napredak i razvoj Srbije i Republike Srpske.

– Zajedno ćemo raditi na poboljšanju međusobnih odnosa i kvaliteta života građana Srbije i Republike Srpske – rekao je Đokić i dodao da je veoma zahvalan na podršci koju su i ovaj put njegovoj partiji pružili Ivica Dačić i Socijalistička partija Srbije.

On je istakao da je podrška SPS dragocjena i da narod u Republici Srpskoj pamti i prepoznaje SPS kao snagu koja je dala nemjerljiv doprinos stvaranju Republike Srpske, njenoj odbrani i razvoju.

– SPS je uvijek bila s nama, i u najtežim fazama kroz koje smo u prethodne tri decenije prošli. Naše odnose karakteriše istinsko prijateljstvo, međusobno i potpuno poštovanje i razumijevanje po svim pitanjima – zaključio je Đokić.

Sastanku parlamentarnih delegacija u Narodnoj skupštini Republike Srbije, uz predsjednika Đokića, prisustvovali su potpredsednici SP Dalibor Stević i Srđan Todorović, koji je kandidat za gradonačelnika Doboja, predsjednik Izvršnog odbora Glavnog odbora Slobodan Protić, članovi izvršnog odbora Velibor Stanić, Davor Strika i Simo Stakić, koji je kandidat za načelnika opštine Pelagićevo, Slobodan Župljanin, kandidat za načelnika opštine Kotor Varoš, Gojko Kličković, kandidat za načelnika opštine Krupa na Uni, i Marko Čolić, kandidat za načelnika opštine Kostajnica.

“Mnoge partije zavide nam na zajedništvu”

Potpredsjednik SPS Aleksandar Antić dan ranije u Banjaluci je poručio da Socijalistička partija u Republici Srpskoj ima snažan program, izuzetne ljude koji mogu mnogo da daju i na republičkom i na lokalnom nivou u smislu poboljšanja kvaliteta života svih građana.

– Naše zajedništvo traje jako dugo, preko dvije decenije. Mislim da nema primjera ovakvog političkog zajedništva, ovakvih bratskih ili sestrinskih odnosa. Na tome nam, vjerovatno, i svi zavide. Naše zajedništvo treba da bude najbolja slika zajedništva srpskog naroda i da predstavlja uzor svima. Od nas svi mogu da uče – rekao je Antić.

(SB/Banjaluka.net)