Region 06.12.2022.

Dačić o Kurtiju: EU i SAD ne mogu da kontrolišu “čedo” koje su stvorili

ČITANJE: 1 minuta

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da ne vjeruje da će deklaracija o poštovanju svih sporazuma, koja će biti donijeta na samitu u Tirani “osvijestiti” Prištinu da poštuje i ispuni obaveze koje su potpisali, prenosi RTV.

– Moje je lično uvjerenje, a mislim da to dijele i mnogi u Evropi i svijetu, da se ništa neće promijeniti dok je Aljbin Kurti na vlasti – ocijenio je Dačić u gostovanju na televiziji Prva.

Prema njegovom mišljenju, dogovor bi mogli postići koliko sutra, ako bi Priština to htjela, jer je ona najveća prepreka.

Dačić je konstatovao da je sada situacija da Evropska unija i SAD ne mogu da kontrolišu “čedo” koje su stvorili i da bi trebalo da se bave onim koji pravi probleme, a to je Kurti.

– Mi treba da vodimo takvu politiku da niko ne može da nas optuži zbog nas – naglasio je Dačić i dodao da je siguran da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na samitu u Tirani neće “ni za jotu” promijeniti one stavove koje je iznio o kosovskom pitanju, prenosi Kosovo onlajn.

(A. S.)