Politika 04.07.2020.

DAČIĆ PODRŽAO ĐOKIĆA: Socijalistička partija je samo jedna u Republici Srpskoj

Predsjednik Socijalističke partije Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas sa predsjednikom Socijalističke partije Srbije Ivicom Dačićem i sa potpredsjednikom SPS-a Aleksandrom Antićem o razvojnim projektima koji se realizuju u Republici Srpskoj i Srbiji, kao i sadašnjoj i budućoj međusobnoj podršci i saradnji ove dvije  partije.

Đokić je čestitao Dačiću i SPS-u na rezultatu ostvarenom na nedavno održanim izborima u Srbiji, istakavši da su Srbiji, ali i čitavom regionu, potrebni stabilnost, investicije, saradnja i razvojni projekti.

Dačić je izrazio svoju punu podršku Petru Đokiću i SP-u, naglasivši da partija, koja je nastala od nekoliko bivših članova SP-a, nema, niti će ikada imati njegovu ličnu podršku, kao ni podršku SPS-a za kopiranje naziva, loga i parola partije.

On je naglasio da sa takvom vrstom plagijatora Socijalistička partija Srbije nikada neće ostvariti nikakav vid saradnje u budućnosti.

Dačić je istakao da je Socijalistička partija je samo jedna u Republici Srpskoj, kao što je samo jedna i u Srbiji.

“Zajedno činimo jednu Socijalističku partiju srpskog naroda sa obje strane Drine. Borićemo se protiv svakog vida uzurpiranja našeg imena i vrijednosti. SPS je i sada uz SP,  isto kao što je bila i prije 27 godina, kada smo osnivali Socijalističku partiju u Republici Srpskoj“, rekao je Dačić.

Antić je kazao da Srbija i Srpska imaju nekoliko izuzetno značajnih zajedničkih projekata u oblasti energetike, ali i u drugim oblastima.

“Republika Srpska i Republika Srbija su trajno povezane istorijskim, političkim, kulturnim i duhovnim sponama, ali i Sporazumom o specijalnim i paralelnim vezama. To su sve načini na koje želimo da nastavimo da vodimo brigu o srpskom narodu sa obje strane Drine. Socijalisti to znaju i socijalisti su spremni da nastave da rade i da se bore za srpske nacionalne interese i za bolji život srpskog naroda, gdje god se on nalazio”, poručio je Antić i dodao da u Đokiću i SP-u imaju trajnog saradnika i partnera u ostvarenju tih nacionalnih ciljeva i interesa.

(A.M/banjaluka.net)