Politika 24.02.2016.

Dačić: Potežica će ponovo dati izjavu i biće povučen

ČITANJE: 1 minuta
DACIC
Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će ambasador u Libiji Oliver Potežica ponovo dati izjavu o okolnostima otmice dvoje službenika ambasade u Tripoliju, novembra prošle godine.

On je podsjetio da je Potežica već dao jednu u izjavu u Tripoliju i da će to učiniti ponovo, najvjerovatnije u Beogradu.

Dačić je za RTS rekao da će ambasador Potežica biti povučen, odnosno da je dogovor o tome ranije već postignut.

Ministar je kazao da će sa premijerom Aleksandrom Vučićem narednih dana razgovarati o statusu ambasada koje se nalaze na kriznim područjima Bliskog istoka, te da ne vjeruje da će ambasada u Libiji biti zatvorena. On, međutim, nije isključio mogućnost da ona bude izmještena.

Dačić je kazao i da ne zna ko je i na koji način dopremio tijela Slavice Stanković i Јovice Stepića, za koje se vjeruje da su prošle sedmice stradali u vazdušnim napadima SAD, do aerodroma nadomak Tripolija.

On kaže da zna samo da je Ambasada u Tripoliju obaviještena kada su tijela već dopremljena na tu lokaciju. Ponovio je i da ne zna od kakvih povreda su oni stradali, te da je obdukcioni nalaz iz Libije na arapskom jeziku.

(Agencije)