Magazin 12.05.2016.

Dalal otkrila tajne Evrovizije: Evo zašto smo ispali poslije prve kvalifikacione večeri

ČITANJE: 2 minute
dalal
Pjevačica Dalal, preredstavnica Bosne i Hercegovine na ovogodišnjoj Evroviziji, otkrila je šta se sve dešavalo u Stokholmu.

Podsjetimo, tim iz BiH ispao je poslije prve kvalifikacione večeri, a tom prilikom izveo je pjesmu pod nazvom “Ljubav Je”.

“Naš posao nije samo pjevanje, pisanje pesama ili muziciranje, naše glave ne služe samo za nove modne stilove, mi moramo podići glas i skrenuti pažnju na ono što se desilo nama, a i dalje se dešava. Nas nisu ogradili bodljikavom žicom ali jesu zidovima predrasuda jer dolazimo iz Bosne i Hercegovine”, kaže Dalal.

“Taj osećaj sam imala sa 11 godina kada sam protjerana iz svoga doma, taj osećaj je cijeli život imao moj otac jer je druge boje kože, taj osećaj imam i danas kada me odvoje na aerodromu zbog pasoša ili boje moje kože, vjere, imena. Taj osjećaj imaju svi koji se vole, a ne smiju, koji su drugačiji od zadatih idealnih kriterijuma, koji nose bradu jer je to u modi u cijeloj Evropi, ali samo mi ne smijemo, jer će nas nazivati raznim imenima. Jer dolazimo iz BiH. Jer naša zemlja, nažalost ima takav imidž u svijetu. Hvala švedskom SVT-u koji je kao glavnu vijest objavio da je napokon jedna zemlja stisnula zube i rekla svoje mišljenje o trenutnoj krizi, ali i pređašnjim krizama koje je Evropa mogla spriječiti, ali nije, kroz nastup na Evroviziji. Ta zemlja se zove Bosna i Hercegovina”, objasnila je ona.

“S ponosom sam dio tog tima koji je ove godine bez ikakve podrške države, bez ijednog budžetskog dinara, sam našao komercijalne sponzore i uložio svoj novac da obezbijedi učešće naše zemlje na Evroviziji a zatim i plati prenos, da bi vi, naši dragi Bosanci i Hercegovci, na našoj državnoj televiziji, mogli da pratite sve tri noći ovogodišnjeg Evrosonga”, ispričala je Dalal.

(Kurir)