Sport 07.06.2021.

DALI LAUŠU DEVET GOLOVA: BSK ide u viši rang ako pobijedi Naprijed u posljednjem kolu

ČITANJE: 2 minute

Prava goleada viđena je u pretposlednjem kolu Regionalne lige Zapad, na mečevima lige za prvaka koji odlučuju novog putnika u Drugu ligu Zapad. Gorica iz Šipova je do vrha napunila mrežu tima Plamena. Porazili su ih sa 10:1, a drugi konkurent za šampionsko zvanje BSK iz Banjaluke je na svom terenu potopio komšije OFK Lauš sa 9:0.

Ostao je tako BSK na čelu tabele, imaju plus dva gola u odnosu na Goricu, a u međusobnim duelima bolja je Gorica, pa će biti zanimljivo vidjeti ko će u viši rang takmičenja, piše sportdc.net.

Susret u Šipovu između Gorice i Plamena počeo je u 17 časova i 30 minuta, a u Banja Luci sa 10 minuta zakašnjenja. Razlog – zamjena opreme, jer su igrači imali slične boje. To je zvanično obavještenje.

Naravno, mnogi su posumnjali u takvo tumačenje, ali niko nema nikakvog opipljivog dokaza da iznese bilo kakve sumnje na račun BSK-a i Lauša, ali i Gorice i Plamena. Mogu samo da sumnjičavo vrte glavom.

Predsjednik BSK–a Novo Damjanović je rekao:

– U ovom momentu je ekipa Gorice igrački bolja od BSK–a, ali je BSK za Goricu klub. Što se tiče ovih sumnji na eventualno namještanje rezultata, nema potrebe da ih komentarišem. Mi smo bolji od Lauša, nema nikakve dileme, a ekipa iz Šipova je kvalitetnija od Plamena, koji inače na strani igra izuzetno loše. Svaki gol nam je bitan, a i njima, pa je sigurno i to uticalo da igramo ofanzivno i tražimo što više golova u mreži gostiju.

Ono što bi moglo da u mnogome izbistriti ove mutne vode jeste tumačenje šta se gleda kod utvrđivanja poretka. Da li međusobni skor, da li broj golova? Da je šampionat išao ”regularno”, onda bi odlučivao međusobni skor. Kako se liga ”skratila”, Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske je, kako smo dobili tumačenje u administraciji Fudbalskog saveza Republike Srpske, donio odluku da odlučuje gol razlika. To je urađeno na sjednici kada je i donesena odluka i formiranju Liga za prvaka i opstanak.

Dakle, u ovom momentu je u prednosti BSK. Imaju više datih golova i za dva pogotka im je gol razlika bolja od one od ekipe iz Šipova.

Zadnje kolo će odlučiti ko će u viši rang. BSK je domaćin komšijama, timu Naprijeda, a Gorica ide u Prijedor na noge ekipi FSA. Biće sigurno zanimljivo sve ovo ispratiti.

(SB)

Oznake: BSK Banjaluka