Sport 26.11.2022.

Dalić: Hrvati ne treba da igraju po najvećoj vrućini

ČITANJE: 1 minuta

Selektor hrvatske fudbalske reprezentacije Zlatko Dalić otvoreno je kritikovao organizatore Svjetskog prvenstva zbog toga što su Vatreni svoju prvu utakmicu protiv Maroka igrali u 13 sati po lokalnom vremenu (11 sati po srednjeevropskom), prenosi Klix.ba.

Dalić je uoči utakmice 2. kola protiv Kanade poručio da Hrvati kao vicešampioni svijeta ne treba da igraju u 13 sati po najvećoj vrućini i da zaslužuju respekt.

“Hrvatska reprezentacija zaslužuje poštovanje. Mi smo to zaslužili svojim igrama i ponašanjem. Mi smo osvojili dvije medalje u 30 godina, što je uspjelo još jedino Njemačkoj i Francuskoj. Hrvatska reprezentacija mora imati respekt, nisam želio to da komentarišem, ali da igramo u 13 sati nije respekt niti poštovanje. U tom terminu nije igrao ni Brazil, ni Francuska, ni Engleska, ni Španija. Ne želim da se obazirem na komentare, mi ćemo uvijek pokazati respekt prema svima, a takav respekt očekujmo i prema nama”, rekao je Zlatko Dalić.

Protiv Kanađana Hrvati igraju od 17 sati, što je 19 po katarskom vremenu, dok će duel posljedjeg kola protiv Belgije igrati u 18 sati.

(Z.M)

Oznake: Hrvatska, Katar, Mundijal