Sport 01.03.2017.

Dame igraju rukomet za svoj praznik

ČITANJE: 2 minute

Ženski rukometni klub Borac 11. marta biće domaćin Osmomartovskog turnira, a koji se igra povodom Međunaordnog dana žena.

Već je poznato kako će u polufinalu u prijepodnevnom temrinu od 10 časova igrati: ŽRK Borac – Jadran (Kozice, Slovenija), a od 11.30 časova: ŽRK Kikinda (Srbija) – ŽRK Zrinski (Čakovec).

Od 14 časova odigraće se utakmica za treće mjesto, a dva sata kasnije predviđen je finalni okršaj, dok će nakon toga biti uručena priznanja najuspješnijima na ovom 35. po redu rukometnom takmičenju za dame.

Predsjednik Organizacionog odbora Mira Popović naglasila je kako će potpuno spremno dočekati ekipe kao i sve goste na ovogodišnjem turniru.

– Nema dileme kako ćemo sa naše strane sve učiniti da budemo pravi domaćini kao što smo to bili i ranije. Vjerujem da će naši gosti iz Srbije, Slovenije i Hrvatske zadovoljni napustiti Banjaluku i da će poželjeti da se na turniru pojave i naredne godine – naglasila je Mira Popović koja je svojevremeno bila jedan od inicijatora formiranja ŽRK Borac.

Božana Ćutković jedna od boljih u redovima Banjalučanki priželjkuje dobar rezultat na Osmomartovskom turniru.

– Iako imamo najmlađu ekipu ubijeđena sam da možemo osvojiti pobjednički trofej. Prethodne generacije kluba u četiri navrata su bile najbolje na ovoj smotri i došlo je vrijeme da i mi dođemo do pehara. Istovremno naša je želja da steknemo nova prijateljstva sa našim rivalkama koje dolaze iz Srbije, Hrvatske i Slovenije – poručila je Božana Ćutković.

Sve utakmice na ovogodišnjoj rukometnoj smotri biće odigrane u Sportskoj dvorani „Borik“.

– Što se nas tiče ova tradicionalna manifestacija već sada može da počne. Zaposleni u ustanovi svakodnevno rade na održavanju objekta i sve to govori da će i za vrijeme održavanja turnira sve biti na zavidnom nivou. I ranije smo bili dobri domaćini i ne vidim nijedan razlog da tako ne bude i ovog puta – rekao je Manojla Zrnić, direktor Javne ustanove Sportski centar „Borik“.

Sponzor Osmomartovskog turnira za dame je Grad Banjaluka, organizator je Ženski rukometni klub Borac, dok su suorganizatori: Ministarstvo porodice, omladine i sporta Vlade Republike Srpske, JUSC „Borik“ i Turistička organizacija grada Banjaluka.

(Srpskacafe.com)