Vijesti 20.04.2018.

DAN GRADA Predstavnici javnog života na prijemu kod gradonačelnika

ČITANJE: 2 minute

Povodom 22. aprila – Dana grada i dana kada je Banja Luka u Drugom svjetskom ratu oslobođena od fašizma, gradonačelnik Igor Radojičić je priredio danas prijem za predstavnike javnog života grada.

U svom obraćanju predstavnicima medija, civilnog sektora, kulture i sporta, Radojičić je naglasio da smo ponosni na 22. april, dan kada je poražen fašizam i dan kada je naš grad dočekao slobodu, kao i na našu antifašističku tradiciju. On je zahvalio svima na saradnji

– Imamo mnogo planova i ideja kako da razvijamo naš grad, mnogo toga smo i započeli. Najviše radimo na saobraćajnoj infrastrukturi, u toku su radovi na spajanju Istočnog tranzita, te izgradnji kružne raskrsnice na Rebrovcu. Planirano i izgradnju Novog Zelenog mosta i još šest kružnih raskrsnica u gradu. Takođe, u ovom momentu radimo i na nekoliko strateških dokumenata kojima planiramo razvoj grada u narednim decenijama. Tu su strategija razvoja grada, novi urbanistički plan, te strategija razvoja kulture koju radimo kao dokument u okviru naše kandidature za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine, a najvažniji kapitalni projekat je izgradnja nove toplane – poručio je gradonačelnik Radojičić.

On je dodao da su u toku ili su završeni brojni projekti kojima se nastoje poboljšati uslovi života u našem. Među najvažnijim projektima gradonačelnik je istakao izgradnju dječijih igrališta, projekat koji Grad realizuje zajedno sa društveno odgovornim kompanijama.

– Do sada smo izgradili 12 novih dječijih igrališta, u planu je još šest i svi koji žele da nam se pridruže u ovoj akciji su dobro došli. Završili smo i prvu fazu obnove „Parkića“, zatim uredili mol ispod dvorane Obilićevo, a sada tražimo druge lokacije u gradu gdje bismo manjim intervencijama uljepšali prostor. Građani traže još prostora za rekreaciju i u toj oblasti smo zapoečli izgradnju trim staze u Parku Mleden Stojanović, planiramo pješačke staze i arboretum u Trapistima, a raspisan je poziv za turistički vozić koji će voziti na Banj brdo – rekao je Igor Radojičić.

Svečana akademija

Gradonačelnik Igor Radojičić, najavio je i svečanu akademiju koja će biti održana 22. aprila u Banskom dvoru. On je rekao da su najavljeni dolasci čak 35 delegacija.