Vijesti 25.04.2017.

“Dan otvorenih vrata” za buduće studente

ČITANJE: 2 minute

Univerzitet u Banjoj Luci, danas je organizovao manifestaciju pod nazivom „Dan otvorenih vrata“, tokom koje će svršeni srednjoškolci imati priliku da se upoznaju sa mogućnostima studiranja koje nudi banjalučki Univerzitet.

Svečano otvaranje održano je u Univerzitetskoj sportskoj dvorani u kampusu, a budućim studentima obratio se gradonačelnik Igor Radojičić. Prvi čovjek Banje Luke im je poželio dobrodošlicu u naš grad i uspjeh u školovanju, te naglasio da je Banja Luka grad koji, pored mogućnosti za studiranje, nudi i bogat društveni život.

– Svima koji su iz drugih gradova i opština došli ovdje, želim da se već danas zaljube u Banju Luku i da nađu svoje mjesto školovanja i vjerovatno boravka ili života. Onima koji sada završavaju srednje škole u Banjoj Luci, želim da na nekom od fakulteta Univerziteta nađu svoje mjesto i da nastave život u našem lijepom gradu. Ono što je najvažnije za vas, jeste da Univerzitet u Banjoj Luci može da vam pruži kvalitetno obrazovanje, a vi morate biti spremni da svakodnevno učite, da stičete nova znanja, jer ćete u savremenom društvu vjerovatno promijeniti nekoliko zanimanja tokom života – poručio je gradonačelnik Radojičić svršenim srednjoškolcima iz svih krajeva Republike Srpske i budućim studentima.

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci Milan Mataruga, rekao je da su čelnici Univerziteta počastvovani činjenicom da su svršeni srednjoškolci iskazali interes za studiranje na banjalučkom Univerzitetu, koji ima iskustvo i tradiciju visokog obrazovanja više od četiri decenije i 17 fakulteta, te 58 studijskih programa.

– Diplome Univerzioteta u Banjoj Luci su prepoznate i priznate u cijelom svijetu već 40 godina, a na našem Univerzitetu je do sada diplomiralo više od 31.000 studenata. Želimo da vam pomognemo u odluci koji fakultet da izaberete i da vas uvjerimo da ste na dobrom mjestu. O našim studentima vodimo računa ne samo dok studiraju već za najbolje obezbjeđujemo i prvi posao na Univerzitetu.