Vijesti 04.04.2018.

DAN POLICIJE RS Služen parastos za poginule pripadnike banjalučke policije

ČITANJE: 1 minuta

Ispred sjedišta Policijske uprave u Banjaluci danas je, povodom Dana policije Republike Srpske, služen parastos, položeni vijenci i prislužene svijeće na spomen-obilježje poginulim pripadnicima aktivnog i rezervnog sastava ove uprave.

Načelnik Policijske uprave Banjaluka Željko Spasojević rekao je Srni da su u proteklom otadžbinskom ratu svoje živote za bezbjednost i opstanak Republike Srpske dala 252 pripadnika Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

“Centar javne bezbjednost iz tog vremena pokrivao je današnja područja policijskih uprava Banjaluka, Gradiška, Mrkonjić Grad i Prijedor”, rekao je Spasojević.

On je istakao da se svake godine pripadnici Policijske uprave Banjaluka za Dan policije Republike Srpske okupljaju kod spomen-obilježja i sjećaju svojih drugova koji su za odbranu Republike Srpske dali najvrijednije što su imali, živote.

Vijence za stradale policajce položili su Lukač i direktor Policije Darko Ćulum, Dodik i Čubrilović. Vijence je položila i delegacija Vlade RS na čelu sa Cvijanovićevom. Zoran Đerić, izaslanik člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, takođe je položio vijence, a onda i Stefanović i Vladimir Rebić, direktor Policije Srbije, te mnogi drugi.

Vijence za poginule pripadnike MUP-a RS su, takođe, položile i delegacije boraca, Ruske Federacije, grada Banjaluka, porodice poginulih policajaca i drugi, a zatim je uslijedio minut ćutnje za poginule pripadnike MUP-a.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske danas u Banjaluci obilježava 4. april – Dan policije Republike Srpske.

(Srna)