Vijesti 04.04.2016.

Dan policije: Služen parastos poginulim pripadnicima MUP-a

ČITANJE: 1 minuta
mup spomen ploca
U Crkvi Rođenja Presvete Bogorodice na Rebrovcu u Banjaluci danas je služen parastos pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske koji su poginuli u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Parastosu, koji služen povodom obilježavanja Dana policije Republike Srpske, prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova i direktor Policije Republike Srpske Dragan Lukač i Gojko Vasić, ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić i direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH Perica Stanić.

Prisustvovali su i predsjednik Odbora Narodne skupštine Republike Srpske za bezbjednost Milanko Mihajilica, predstavnici organizacija proisteklih iz proteklog rata, kao i predstavnici Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH, MUP-a Srpske i članovi porodica poginulih.

Nakon parastosa ispred zrade MUP-a Srpske, pripadnici MUP-a predaće raport predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, a zatim će biti položeni vijenci na spomen-ploču stradalim pripadnicima MUP-a, čemu će prisustvovati i premijer Srpske Željka Cvijanović.

Prethodno je u bazi Specijalne jedinice policije u Trnu kod Banjaluke osveštana spomen-ploča za 144 poginula pripadnika Specijalne brigade policije.

(Agencije)